• Djurskyddskonferens 25 maj!

  Läs mer här

  Vad vet vi egentligen om djur? Hur kommunicerar de? Vad har de för smarta strategier? Vad kan bli fel om vi inte förstår dem? Djurskyddslagen säger att djurens välfärd ska främjas. Men vad behöver en höna eller en fisk för att må bra?
 • Swisha en gåva till djuren i Ukraina!

  Ge en gåva

  Kriget i Ukraina har nu rasat över ett år. Att få tag på mat och veterinärvård till sitt djur är inte längre en självklarhet för invånarna i Ukraina. Därför vill vi påminna om att insamlingen vi startade för ett år sedan fortfarande är i gång.
 • Dags att chippa katten, för katten

  Läs mer

  Från och med den 1 januari träder lagen om märkning och registrering av katter i kraft. Det betyder att alla katter måste ID-märkas och registreras hos Jordbruksverket.

 

AKTUELLT

LÄS OM VAD SOM HÄNDER I VÅR ORGANISATION

 

MATERIAL

BESTÄLL VYKORT, BROSCHYRER, RAPPORTER
– HELT GRATIS

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att fylla i namn och e-post nedan. Nyhetsbrevet kommer ut ungefär en gång i månaden.

Namn

E-post

Lmna fljande flt tomt

Tidningen Djurskyddet

Hundars beteendeproblem kan bottna i smärta och sjukdom – men kopplingen missas ofta

Jag har alldeles för ofta stött på hundar som är rädda eller aggressiva till följd av sjukdom men där sjukdomen missats. Att lägga upp en träningsplan utan att först behandla medicinska problem är både oetiskt och meningslöst. En hund slutar inte att ha ont för att den tränas att inte visa det, tvärtom är risken stor att man förlänger ett lidande och skapar nya beteendeproblem”, skriver hundpsykologen Karolina Lasses,