2019-07-08

Sten och Findus behöver nytt hem. Sten (den gråa) vet vi inte den exakta åldern med runt 7 år. Han är super kelig, älskar att mysa och vill alltid komma upp i sängen och gosa, han tycker om när det är lugnt omkring sig då han är väldigt lugn av sig själv, han ligger gärna i fönstren och spejar eller tar tupplurar under soffan eller på stolar, speciellt med honom är att han har torra trampdynor som behöver smörjas med tassalva några dagar i veckan, och kan få lite ont om dom är för torra. Han är kastrerad och äter torrfoder och portionspåsar med gelé.

Findus, eller “kissebäbis” som han kallats av sonen sedan han var kattunge är ca 4 år, han är det lite mer fart i. Han vill gärna leka och brottas med sten när Sten vill ha lugn och ro, han är väldigt social och vill vara med överallt. Han älskar att följa med in på toaletten och då vill han gärna dricka vatten ur kranen, samma sak om man håller på i köket. Han tycker om och prata och jamar gärna tillbaka när man pratar med honom. När han vilar/sover hittar man honom oftast med sten då han brukar kura ihop sig med honom. Han är väldigt social men gillar inte när det blir för högljutt eller för mycket spring, då brukar han lägga sig under soffan. Även han är kastrerad och äter samma mat som Sten.

Jag ser att dom kommer till ett ställe där det inte är allt för mycket spring. Jag har en son på 6 år, dom är vana med honom men drar sig undan om det blir för mycket spring. Gör avolsut inget om dom kommer till någon med barn, men små barn kanske det blir lite svårare med. Ett krav för mig är att dom kommer till ett ställe där dom får vara ute. Sten har varit ute hos sina första ägare, kissebäbis har varit ute på balkongen osv men inte varit lös själv ute, men jag tror han skulle hänga på Sten. Sen så är dom noga med att lådorna är riktigt rena. Jag gör den dom 2 gånger om dagen, tar bort bajs så fort jag märker och byter sand helt en gång i veckan, är inte lådan tillräcklig ren enligt dom så brukar dom protestera med ett bajsa utanför, har hänt något gång, jag anvönder mig av ever clean lavendel som fonbs att köpa på ica eller öb. Sen så gillar dom inte ljudet av tvättmaskin/tumlare, det är mer sten. Han fräser åt den ibland och vill helst inte gå på lådan om dom är igång. Så mitt råd är att ha minst ha en av lådorna på ett annat ställe än där tvättmaskin/tumlaren är. Dom har fri tillgång torrfoder här. 
Klösträd och en kattlåda medföljer.

Vid intresse, ring Ida på 0733342992

2019-07-0910 juli, 2019 2019-07-044 juli, 2019 2019-07-04