Tjänst som administratör och djurhemspersonal

Djurskyddet Karlstad erbjuder provanställning med start omgående! Vi söker en person som vill jobba hos oss långsiktigt och därför är det viktigt för oss att utvärdera arbetet inför en fast anställning.

Djurskyddet Karlstad är en ideell djurskyddsförening som arbetar med att hjälpa djur till ett bättre liv. Vi bedriver ett djurhem strax utanför Karlstad, där vi tar hand om hemlösa och vanvårdade katter. Vi erbjuder nu en kombinerad djurhemspersonal- och administratörstjänst på 75 – 100 % på djurhemmet (adress: Norra Grava 714, Karlstad).

Vi kräver att du som söker tjänsten uppfyller de kriterier som listas nedan. Som person vill vi att du har en positiv attityd och att du är lugn kring djur. Vi förutsätter att du är eller vill bli medlem i Djurskyddet Karlstad och att du inför din ansökan har läst på om vad vår djurskyddsförening arbetar med och vad vi kräver för den här tjänsten.

Arbetsdagen på djurhemmet börjar alltid med praktiskt arbete, till exempel utfodra katter, städa boxar, diska och tvätta. Under dagen övergår arbetsuppgifterna till administrativa uppgifter där du bland annat har hand om email, telefonsamtal, journaler samt kontakt med myndigheter och privatpersoner i olika djurskyddsärenden. Tjänsten innefattar också att ha kontakt med jourhem och i vissa fall köra ut material till jourhemmen, ta katter till veterinär och åka ut på fältet för nyintag av katter.

Tjänsten innefattar både administrativt och praktiskt arbete på djurhemmet. Vi förväntar oss att du ska kunna utföra städning och annat praktiskt arbete samt visst arbete med katterna som bor på djurhemmet. På sikt ska du även kunna hjälpa till med fältarbete samt veterinärbesök, inklusive hantering av förvildade/skygga katter. Se specifikation nedan.

Vi kräver att du som söker:

 1. är bekväm med administrativt arbete, datorhantering samt kundkontakt (journalhantering, posthantering, email, telefon/kundkontakt, ta emot besökare, etc.) och att du i samband med detta har lätt för att uttrycka dig både i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta administrativt och att du har goda datorkunskaper, kunskaper i engelska är också önskvärt. Du får gärna vara tekniskt lagd, då vi ofta använder åtelkamera med mera i verksamheten. Du ska med kort varsel kunna justera arbetstiden efter verksamhetens behov.
 2. har minst 5 års arbetslivserfarenhet.
 3. har körkort.
 4. känner dig bekväm med kundkontakt, både vad gäller informerande ärenden, kontakt med veterinärer och myndigheter samt ärenden där vi förmedlar beslut till privatpersoner. Inkluderar ibland viss konflikthantering.
 5. är en positiv person med egen drivkraft som tycker om att lösa olika ärenden och som inte har några problem med att äga, driva och genomföra arbetsuppgifter på egen hand. Du behöver kunna ha många bollar i luften även när du måste jobba under högtryck, då vi ibland har många inkommande ärenden samtidigt på djurhemmet.
 6. ska kunna sätta dig in i djurskyddslagen samt andra myndighetsdokument som vi arbetar utefter, samt omsätta dessa i praktiken. Du ska vara intresserad av att läsa regelverk och olika policys, eftersom detta ingår i dina arbetsuppgifter. Som representant för föreningen under besökstid på djurhemmet ska du även på ett effektivt sätt kunna sätta dig in i Djurskyddet Karlstads rutiner och policys för att kunna återge dessa till besökare/kunder.
 7. är intresserad av att lära dig mer om katters beteende samt sjukdomssymptom, då vår verksamhet fokuserar på att hjälpa hemlösa och vanvårdade katter till ett bättre liv!
 8. är aktiv på våra veckomöten och uttrycker åsikter och förslag som kan förbättra verksamheten och bidra till ett positivt teamwork.
 9. ska kunna vara behjälplig med att köra katter till veterinär, leverera material till våra jourhem eller att vid behov åka ut med fällor i olika djurskyddsärenden.
 10. är behjälplig inom olika praktiska arbetsområden, i den mån verksamheten kräver det. Det är ett stort plus om du som söker har utbildning eller arbetslivserfarenhet inom djurvård eller djurskyddsverksamhet, men det är inte ett krav. Det viktigaste är att du är lugn kring katter och inte är rädd för att hantera förvildade katter.
 11. sist, men inte minst, vill vi att du som söker har en vilja att vara med att förändra djurs villkor samt hjälpa oss i Djurskyddet Karlstad att driva föreningen framåt för att därmed hjälpa så många djur som möjligt till ett bättre liv. Vi vill att all vår personal ska ha en egen drivkraft och glöd i arbetet, för att främja produktivitet och effektivitet. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Skicka din ansökan via email till styrelsen@djurskyddetkarlstad.se.

Senast uppdaterad: 14 maj, 2023