Föreläsning med Per Jensen 7 november

Måndagen den 7 november kl. 18.30 får vi lyssna till vår återkommande och mycket populära föreläsare Per Jensen. Han är professor i etologi (läran om djurs beteende) vid Linköpings universitet. Per Jensen kommer till Equmeniakyrkan på Bergövägen 2 i Växjö och ger en föreläsning med rubriken

Världens vanligaste fågel – en kärleksförklaring till höns 

Det finns fler höns i världen än någon annan fågelart. Du kanske trodde att höns är yra i huvudet och att en hönsgård är ett kacklande kaos? Då har du en del överraskningar att vänta under den här föreläsningen. Hönsens sociala liv är bland de mest avancerade i fågelvärlden, deras språk är rikare än för någon annan art och deras tankeförmåga är mycket större än många tror. En nykläckt kyckling kan både räkna och dra slutsatser och hönsens känsloliv är rejält underskattat. Tyvärr tas mycket lite hänsyn till hönsens behov i den storskaliga ägg- och kycklingproduktionen. Har du en flock hobbyhöns hemma kan du också̊ räkna med några goda råd om vad de egentligen behöver och uppskattar. 

Per Jensen är en mycket omtyckt föreläsare och författare. Han har skrivit flera mycket läsvärda böcker om hundar, deras beteende och inlärningsförmåga. Det har även blivit flera intressanta böcker om lantbrukets djur.