Verksamhetsberättelse 2013

Styrelsemedlemmarna har varit:
Catharina Ekberg, ordförande
Anna-Maj Ekberg, sekreterare
Jan-Olov Persson, kassör
Helga Zimmermann, ledarmot
Kicki Magnusson,
Tomas Berglund, ledamöter,
Lisbeth Rådström, revisor tillsvidare

Vår förening har i skrivande stund  55 medlemmar.

Tyvärr fick vi säga upp hyreskontraktet med kommunen för vår föreningslokal. Hyran översteg våra tillgångar. Nu träffas vi i styrelsen hos ledamöterna som förr.

Vår hemsida har inte så bra fungerat som vi ville men samtidigt var Facebook sidan mycket effektiv. Adressen är än så länge

http//:www.djurskyddet.se/sunne, men vi har nya planer och nya medlemmar som vill ta hand om den.

Vår djurskyddstelefon däremot har använts mycket flitigt under året. Fortfarande är numret 072-5307377. Vi fick 28 samtal som gällde katter och 6 som gällde hundar. Vår dröm om ett eget djurhem fick inte gå i uppfyllelse heller under 2013. Då var telefonen till stor hjälp att trösta och ge råd till alla som hade problem med egna men först och främst hemlösa katter som många ringde om och var mycket angelägna att få hjälp med. Äldre damer som inte hade råd med veterinären och ingen bil fick bidrag och skjuts till behandlingen och hem igen. Vi uppskattar ju att privatpersoner tar sig an övergivna katter som hotas att svälta eller frysa ihjäl under vintern.

Vår viltrehabiliterare Helga ( 0565-31189 ) byggde ut samarbetet med Mjönäs Djurklinik i Munkfors: under hela 2013 behandlade veterinären Karlijn skadad vilt! Det handlade om ugglor, olika hökar, en storlom och igelkottar som blev offer för grästrimmers plastsnören. Några frisknade till, några fick tyvärr avlivas. Dessutom fick vi av polisen en sköldpadda som visade sig var en fridlyst vilt sumpsköldpadda som är inte tillåtit att ha hemma som sällskapsdjur. Annette hos Sunne polisen fick till slut åka upp till Furuvik Zoo, Gävle, där paddan fick en plats att leva vidare med andra exotiska sköldpaddor.

Under kattkastreringskampanjen våren 2013 blev det igen ett lyckat samarbete med Mjönäs i Munkfors och veterinären Bength Johansson i Sunne  Vi spenderade 100:- till varje hanne  och 200:- till varje hona för ingreppet. ID-märkningen ingick vilket kanske kan bidraga att höja kattens status i samhället framöver. Som under alla år tidigare fick vi kommunala pengar och tackar för det.  120 katter har blivit opererade! Djurskyddets bidrag var mycket uppskattat det med! Tack för all hjälp!

Utom årsmötet hade vi 5 styrelsemöten och flera  planeringsmöten.

Kassarapport och balansräkningen visas på bilagan.

Vi deltog igen i olika evenemang:

Kommunträff av Sunnes ideella föreningar;

under Kulturveckan genomförde vi för fjärde gången i vårt stora tält utställningen „Att leva med Djur“ med katter, hundar, ankungar, höna med kycklingar och mycket information om djurskyddet. Dagisbarnen som besökte oss var helt förtjusta i att klappa djuren.  Under Adventsloppisen framför Handelsbanken spred vi mycket information, samlade pengar i våra bössor, sålde samtidigt mycket böcker och loppissaker och bjöd på årets första glögg. Dessutom står insamlingsbössor permanent i två affärer i Sunne tätort.

Vi genomförde en hel del omplaceringar, styrelseledamöter tog sig an djur tillfälligt och permanent. Till stor hjälp var Facebooksidan: där visade vi bilder och beskrivningar av många djur som sökte nya hem. Den största uppgiften var då att hjälpa med omplaceringen av inte mindre än 9 katter som förlorade sin matte strax innan jul.

Just nu genomförs kattkastreringskampanjen igen i Sunne och Mjönäs/Munkfors.

Vi ser fram emot ett nytt år och hoppas på fler nya och aktiva medlemmar, många roliga evenemang som Marten, Barnkulturdagen, Adventlopis, Djurens Dag och Kattens Dag och förhoppningsvis vidare steg mot vårt djurhem!

Vi tackar för ert stöd under 2013 och hoppas på ert förnyade medlemskap 2014!

Helga Zimmermann, ledamotför Djurskyddet Sunnes styrelse.

Senast uppdaterad: 15 januari, 2020