Verksamhetsberättelse 2011

Styrelsemedlemmar har varit
Catharina Ekberg, ordförande
Ingela Niklasson resp.
Helga Zimmermann, sekreterare
Tomas Berglund, kassör
Kicki Magnusson, Jan-Olov Persson, Ingela Niklasson resp Helga Zimmermann, Emilie Lantz, ledamöter,
Lisbeth Rådström, revisor tillsvidare

Den nya logotypen, som vi lite ofrivilligt bytte till har vi nu använt under ett helt år på alla skrivelser, annonser, klubbkläder, banderoller och affischer. Vi har blivit vana vi den och med oss offentligheten i Sunne, hoppas vi. Vi fick samtidigt mycket stöd av centralorganisationen „Djurskyddet Sverige“ genom bidrag och hjälp med hemsidan, utbildningen och goda råd.

Den nya hemsidan är fortfarande under uppbyggnad. Adressen är

http//:www.djurskyddet.se/sunne

Dessutom skaffade vi ett eget djurskyddstelefon!

Ring 072-5307377, om du vill ha hjälp eller en fråga. Prata in ett meddelande om ingen svarar, så ringer vi upp dig.

Undantaget är när det gäller vilda djur i nöd. Ring då Helga, vår viltrehabiliterare, på 0565-31189

Vi intensifierade samarbetet med alla värmländska lokalföreningarna i Karlstad, Kristinehamn, Arvika och Säffle-Åmål genom regelbundna möten med deras styrelser. Vi bildade Djurskyddet Region Värmland och samkörde aktioner som deltagande i Husdjursmässan,Karlstad, namninsamlingar mot burhöns, djurvänlig skolmat, forskning utan djurförsök, djurfria kosmetika.

Det stora målet att skaffa ett eget djurhem i Sunne har vi kommit lite närmare på: två styrelseledamöter har varit  på utbildning i flera dagar och hade ett organisationssamtal med länsstyrelsen. Vi fick titta på de två välfungerande djurhem i Kristinehamn och Karlstad och vet hur mycket energi, pengar och personal som behövs för att starta ett djurhem i Fryksdalen, men vi vill fortsätta med förarbetet!

Vi är medvetna om att vi täcker Munkfors, Hagfors och Torsby kommun som alla tre inte har egna Djurskyddsföreningar fast vi får djur därifrån att ta hand om. Vi sökte också bidrag där, men fick avslag. Därför är vi tacksamma att vi ifrån Sunne kommuns sida fick bidrag till kattkastreringskampanjen som tidigare. I  samarbete med Veterinärstationen och vet.Bength Johansson  genomförde vi kampanjen under mars/april 2011. Detta resulterade i 36 kastrerade honor och 32 hannar.

Utom årsmötet hade vi 9 styrelsemöten och flera  planeringsmöten.

Kassarapport och balansräkningen visas på bilagan.

Vi deltog i olika evenemang:

Vårmarten med loppisbord och informationsblad;

Kommunträff av Sunnes ideella föreningar med tips hur man får en bättre ekonomi i sin förening;

under Kulturveckan genomförde vi för andra gången i det stora tältet utställningen „Att leva med Djur“ med levande katter, hundar, änder, höns, kaniner och en minigris och mycket information om djurskyddet. Alla tidningar berättade om det och bildspelet som vår medlem Erika skapade, fick vi visa på Ungdomsmässan, som gav flera nya medlemmar i oktober 2011.

UnderAdventsloppisen framför Handelsbanken spred vi mycket information, samlade pengar i våra bössor och sålde samtidigt mycket böcker och loppissaker.

Vi genomförde en hel del omplaceringar som är jobbiga att genomföra men nödvändiga för först och främst katter, men också hundar.

Vilda djur fick vår rehabiliterare in under året: ällingar utan mamma, ekorrungar, skadade fåglar, tom en sjuk berguv. De flesta fick lämnas till friheten efter rehabilitationen resp uppfödning.

Just nu genomförs Kattkastreringskampanjen, i år också i Munkfors.

Vi ser fram emot ett nytt år och hoppas på fler nya och aktiva medlemmar, många roliga evenemang som Marten, Barnkulturdagen, Husdjursmässan och förhoppningsvis stora steg mot vårt djurhem!

Vi tackar för ert stöd under 2011 och hoppas på ert förnyade medlemskap 2012!

Helga Zimmermann, sekreterare för Djurskyddet Sunnes styrelse.

Senast uppdaterad: 15 januari, 2020