Sökes: sakkunnig 100 %

Djurskyddet Sverige söker sakkunnig i djurskyddsfrågor.

Vi förstärker nu vårt kansli med ytterligare en sakkunnig i djurskyddsfrågor. Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under 1 år med möjlighet till förlängning. Placering är vårt kontor i Stockholm (vi följer myndigheternas råd och arbetar huvudsakligen hemifrån under Coronapandemin.)

Djurskyddet arbetar med frågor rörande sällskapsdjur, lantbruksdjur, försöksdjur och till viss del med frågor om vilda djur. Vi arbetar med politisk påverkan samt ger information till allmänheten. Vi söker nu en sakkunnig som kan arbeta med aktuella kampanjer i djurskyddsfrågor, skriva remissvar, ge faktaunderlag till vår tidning, skriva rapporter i aktuella djurskyddsfrågor, ge underlag till pressmeddelanden med mera. Aktuella frågor under 2021 är obligatorisk ID-märkning för katt, beteskravet för mjölkkor, stopp för minkfarmning, ny djurskyddslag inom EU, fiskvälfärd, försöksdjursfrågorna, stopp för grytanlagsprov för grävling bland andra.

Du som söker ska ha en högskoleutbildning samt kunskap inom djurskyddsområdet.  Du kan vara jurist, veterinär, statsvetare, biolog, zoolog, husdjursagronom, etolog eller något annat som är relevant för arbetet. Att du är en god skribent är en fördel liksom att du kan kommunicera på engelska om djurskyddsfrågor i tal och skrift. Extra meriterande är kunskap inom juridik, påverkansarbete inom Sverige och EU samt kompetens inom djurområdena fisk, försöksdjur samt sällskapsdjur utöver hund och katt. Du bör ha erfarenhet av arbete i ideella organisationer och vi förutsätter att du delar organisationens grundläggande värderingar.

Djurskyddet Sverige är en ideell organisation med drygt 50 anslutna föreningar. Vi har 90-konto. Kansliet ligger i Hammarby Sjöstad och med drygt ett tiotal medarbetare. Arbetet leds av generalsekreteraren. Vi har kollektivavtal. Du kan läsa mer om organisationen här.

Åsa Hagelstedt, generalsekreterare
Kontaktperson och mottagare av ansökningar
asa.hagelstedt@djurskyddet.se  
Tel: 08-688 28 37

Sandra Rönnsved, facklig kontaktperson
sandra.ronnsved@djurskyddet.se  
Tel. 08-688 28 30

Vi vill ha din ansökan senast 24 januari

Senast uppdaterad: 7 januari, 2021