Lexi

Hona,  3-5 år

Säg hej till Lexi!

Hon är kanske 3-5 år tror vi. Vi hämtade henne på Evidensia där hon hade blivit inlämnad av en privatperson, hon hade anemi och var väldigt dålig. Mot alla odds blev hon sakta men säkert bättre och bättre.

Hon fick gå på täta kontroller hos veterinären i början och äta medicin. Efter en tid på vårt Djurhem blev hon placerad i ett jourhem som hon idag bor i. Idag så har hon repat sig och är fullt frisk. 😸

Jourhemmet har skickat med några rader om Lexi:

Lexi är en katt som innehåller det mesta… hon älskar bus och man kan hitta henne på de mest konstiga ställen… Hon är noga med sin frukost och säger till en direkt på morgonen när man klivit upp att hon vill ha blötmat. Hon är inte jätteintresserad av kattleksaker men tycker det är roligt med laserpekare. Ibland smyger hon iväg och tar ett litet gosedjur som byte och busar runt lite med. Hon älskar att springa runt i lägenheten och smyga sig efter en och spana. Kutar mellan rummen och gömmer sig bakom saker för att sen hoppa fram. 😀 Sitter ofta i fönstret och pratar med fåglarna utanför och spanar. Hon sover gärna på fårfällen vid elementet eller i soffan. Hon pratar mycket när hon går på kattlådan och följer gärna med en när man håller på med tvätten. Tycker om att kela på kvällarna. Lägger sig ofta på bröstet och spinner.

Hon tycker det är kul att jaga fötter under täcket på kväll och morgon och kan bli lite hårdhänt men hon är aldrig elak. Ett och annat ”kärleksbett” men dessa är sällsynta. Hon ligger gärna i sängen hela natten och då har hon aldrig gjort något. Hon gosar gärna in sig på bröstet och vill bli kliad/kela. Sitter gärna i fönstret och tittar ut och ”jagar/pratar” med det som rör sig där, jagar även skuggor inomhus. Tycker inte att klippa klorna är det roligaste men går med på det.

Man kan klia henne lite på magen men då kan hon ibland använda tassarna men inte klorna för att markera att man ska sluta. När hon busar/jagar kan hon ”tagga” igång lite extra och få för sig att nafsa till. Men vi upplever det inte aggressivt men att man ska sluta direkt när hon visar detta beteende och då lägger hon ner ganska omgående.

Lexi söker ett hem där hon så småningom kan få vistas i en trygg utemiljö. Hon ska inte bo i en familj med småbarn men större kan nog gå bra. Kan nog komma överens med en kattkompis om man ger henne tid.❤️

Är du/ni familjen som Lexi söker?
Gå in på länken här nedanför och gör en Intresseanmälan. Skriv Lexi på Specifik katt.

OBS! Är bokad.
BOKAD!


Fler som söker nytt hem


Melker

Ålder: Ca 6 månader
Kön: Hane

Läs mer »

Viggo

Ålder: Ca 6 månader
Kön: Hane

Läs mer »

Simba

Ålder: 5
Kön: Hane

Läs mer »