Välkommen till Djurskyddet Westra Wermland Arvika!

1 JANUARI 2023 -ETT VIKTIGT DATUM!

Då måste man ha sett till att ID-märka och registrera sin katt!

Och nya föreskrifter för kattägare som låter sina katter gå ute nu är numera skyldiga att kastrera sin katt eller på annat sätt förhindra att katten förökar sig!

VÅRT ARBETE

Djurskyddet Westra Wermland Arvika arbetar för att alla djur i vårt samhälle ska ha det bra. Vi jobbar aktivt med kunskapsspridning, kastreringskampanjer och samarbete med veterinärer. En stor del av vår verksamhet handlar om att ta hand om och omplacera djur, framför allt katter.

Vårt upptagningsområde är kommunerna Arvika, Eda och Årjäng.

Vi är en ideell förening utan myndighetsansvar.

Myndighetsansvaret ligger på djurskyddshandläggarna som lyder under länsstyrelsen.

Djurskyddet Westra Wermland Arvika är en lokalförening ansluten till Djurskyddet Sverige, som består av ca 9 000 medlemmar och ungefär 50 lokalföreningar. Dock har vi egen styrelse med egna stadgar och egna årsmöten där besluten fattas!

Djurskyddet Westra Wermland Arvika grundades 1907 och vi följer fortfarande stadgarna som antogs 1908. Bland annat beslutades då att styrelsen ska bestå av 7 personer varav minst 3 ska vara kvinnor.

DJURSKYDDSARBETET

Vi arbetar för att hjälpa hemlösa djur till en bättre tillvaro.

Under 2021 har vi tagit hand om ett 30-tal hemlösa katter och låtit kastrera, vaccinera och chipmärka dem innan vi skaffat nya goda hem till dem.

Vi hjälper också till med omplaceringar av katter. Under året har vi placerat om ett 15-tal katter där deras tidigare familj av olika anledningar inte längre kunnat ha dem kvar.

I djurskyddsarbetet ingår även att bedriva olika kampanjer för djurens bästa, exempel på sådana kampanjer är:

  • Avstå från fyrverkerier
  • Lämna inte hunden i bilen varma sommardagar
  • Skaffa inte sommarkatt
  • Vi genomför kastrering- och märkningskampanjer i form av en tävling. Alla som bor inom vårt område (Arvika-Eda-Årjäng) och kastrerar och ID-märker sin katt får delta i vår dragning som görs varje halvår. Just nu pågår tävlingen mellan juli-december 2022. Senaste dragningen gjordes 10 juli 2022. Högsta vinsten är att få hela räkningen från veterinären betald!
  • Vi matar fåglar året om på Djurhvilan.

Senast uppdaterad: 14 juli, 2022

Kontakt

Ordförande och djursamordnare
Percy Nilsson
0722-33 38 10

Vice Ordförande
Lotta Grundel
0722-33 38 20

E-postadress:
westrawermland@
djurskyddet.se

Info

Bankgiro: 5435-5300

Swish: 123 4 21 25 44

Org.nr: 87 20 00 – 1604

Katthemmet

Ge en gåva