Vilda djur

Du har hittat ett skadat vilt djur.
Vad kan du göra?

Är det en fågel (katten har fångat den, den flög mot ett fönster, mot en bilruta) eller ett mindre däggdjur, då är det chockat och behöver lugn och värme som första hjälpen:

Lägg fågeln, ekorren, igelkotten etc i en kartong, inte mycket större än djuret själv, och in i huset med den en stund.

Ring rehabiliterare i Värmland (Åsteby Torsby)
Madeleine Nilsson Ängtorps Viltrehabilitering, Viltrehabiliteríng i Värmland
072 – 208 22 75 för vidare behandling!

https://angtorpviltrehab.se/

 

 


Ett tack till oss:

Ett hjärtligt och stort tacktill Djurskyddet Westra Wermland (2013-10-14)
för den generösa gåvan vi fick till förmån av vårt arbete som rehabiliterare för skadad vilt och fåglar. Att ni stödjer vårt jobb på detta viset gör oss stolta och glada!
Vi kommer att använda era spenderade 10.000 kronor till: bränsle (hämta skadade och släppa tillfrisknade djur från Hagfors till Säffle), mat (sill till måsarna, nötter till ekorrarna, kattmat etc till igelkottarna och fågelungarna, säd till vuxna fåglar), hö, halm och annat som gör vistelsen för våra ”patienter“ bekvämare.

Det som vi ibland mest behöver är möss till ugglor och rovfåglar, och de fick vi den senaste tiden av era medlemmar, ibland t o m hemlevererade till oss!

Alla era medlemmar är hjärtligt välkomna att besöka oss och vår anläggning. Ring bara först så att ni vet att det finns något djur att titta på. Glöm inte att vårt mål är att släppa alla tillbaka till naturen!

Tack än en gång!
Helga Zimmermann och Peter Jacobi i Sunne

Senast uppdaterad: 21 december, 2018

Obs!

Du får bara behålla ett vilt djur i 48 timmar!