Djurförmedling

Vi söker ständigt nya jourhem till de djur som kommer till oss, vid intresse kontakta Eva-Britt Gerhardsson på telefon nr: 073-0632345

Om du hittar en katt, så kontrollera om katten är tatuerad i vänster öra. Märkningen brukar bestå av fyra siffror och en bokstav. Du kan själv söka efter ägaren i Kennelklubbens ägarregister. Ibland kan det vara svårt att se någon eller några av siffrorna eller bokstaven, man kan då ersätta den med en * (stjärna). Om man blöter pälsen med lite vatten i örat så kan det vara lättare att se, man kan också lysa från baksidan med en ficklampa. Det går också bra att ringa till SKKs kansli på tel. 08-795 30 50.

Det blir också allt vanligare att katter chipmärks. Denna märkning som består av ett microchip i nacken måste avläsas  av en chipläsare som finns hos Veterinärer, Polisen, vissa Djuraffärer och Hundpensionat. Vi i Djurskyddet kan också självklart hjälpa till att tyda märkningarna.

När du anmäler ditt intresse ang. att köpa katt från oss ställer vi lite frågor till dig. Vi brukar bl.a vilja veta om det finns andra husdjur, om småbarn finns i familjen? Om katten kommer att bli inne eller utekatt? Allt för att kunna bilda sig en uppfattning om vilken katt som kan passa i vilket hem. Sen vill förstås de flesta kattköpare självklart träffa katten för att se om ”personkemin” stämmer. När du köper en katt av oss, skriver vi ett avtal med dig, där det står vilken katt det är, hur den är ID-märkt, kastrerad m.m. Våra katter kostar 800:- och då ingår kastrering, öronmärkning och vaccinering.

Senast uppdaterad: 18 mars, 2021