I nytt hem

Maggan och Majsan föddes 2010.
Maggan och Majsan är två snälla och mycket sociala kattflickor på 9-10 år. Maggan är bruntigrerad med vitt i pälsen och Majsan har en svart-vit päls. De höll på att bli avlivade i början av 2018 men blev räddade av en bra person som ordnade så att de fick bo hos en jättesnäll, äldre dam som älskar katter. Den gamla damens hälsotillstånd har dock försämrats och gör nu att hon tyvärr inte längre har möjlighet att ta hand om katterna.
Maggan och Majsan har levt tillsammans som innekatter i hela sina liv. De tycker om varandra men de hänger inte ihop som ler och långhalm utan de är ganska självständiga. Därför tror vi att de kan adopteras var och en för sig men de har aldrig varit ensamkatter. Troligen kan de trivas som ensamkatter hos någon som är hemma mycket. Maggan är mer kavat och framåt; hon är den som bestämmer. Majsan är litet mer tillbakadragen och undergiven men hon är absolut inte någon skygg katt. 

Flisan 6 år,  söker ett nytt hem då hon inte kunde vara kvar i det gamla hemmet.

Flisan är en riktigt trygg och extremt social katt – en riktig gospropp – som till och med kan tänkas passa i en familj med ett mindre barn (hon har tidigare bland annat bott i en familj med en fyraåring och det gick bra).
 Det är väldigt viktigt att Flisan fortsätter den viktminskningsdiet det tidigare hemmet påbörjade och höll fast vid, trots att Flisan gick och slickade på kylskåpsdörren när hon var hungrig.

Majka är en vacker kattjej född den 1 december 2008. Hon kom till oss på kattvärnet för ungefär en månad sedan efter att ha spenderat 2 år utomhus utan någon familj. Majka är nyfiken och mycket charmig, och därför sitter hon gärna också på din axel för att få en bättre överblick av vad som försiggår. Men även om hon är tillgiven och gosig är hon också lite rädd för fötter, så det gäller att hålla reda på dem. Majka är redan chippad.

Pysen född 2009, är en stor, svart stilig pojke med en liten vit fläck på bröstet.
Han kommer från Värmdö .
Pysen bodde tillsamman med fem andra katter hos en dam som skulle flytta från större till mindre och inte kunde behålla katterna. Pysen är en mycket social och pratig katt, som älskar att äta. Han hoppar högt och stryker sig mot den snälla människans ben när han får mat. Pysen är en högrangig katt och passar därför bäst tillsammans med en lågrangig katt eller som ensam katt.

Sony (född 2012)
Sony är svart flicka med en liten vit medaljong på bröstet.
Sony var en av 6 kattungar som föddes ute i Brandbergen. Mamman och ungarna var synliga i ett villaområde, men försvann och den enda som dök upp igen var Sony.
Hon blev omhändertagen, kastrerad och vaccinerad och var utekatt fram till 2017 då ägaren flyttade och lämnade kvar Sony.
Sony är en mysig tjej som tycker mycket om oss 2-benta.
Sony är lite rädd för andra katter, hon vill nog helst bo som ensamkatt

Alex (född 2016) är en stor, underbar och genomsnäll pojke. Han kommer från en samlare som hade alldeles för många katter som ej fick vad de behövde. Trots det så har han blommat upp till en vänlig, social katt som gärna leker och busar på kvällarna, antingen för sig själv eller med någon snäll kattkompis. När det är sovdags, vill han gärna sova i din säng. 

Alex vill gärna sitta vid fönstret eller balkongen (innätad så klart) och kolla på fåglarna.
Alex kan bo själv eller en med en snäll kattkompis. Även familj med skolbarn fungerar

Ior(född 2010) Har bott sedan 2011 i ett hem som tyvärr inte längre kan behålla honom.

Ior är inte intresserad av kattsällskap, hundar eller småbarn. Lugna barn från  ca 12 år är helt ok tycker han. Har du inte koll så snor han skinkskivan från din frukostmacka eller kycklingsbiten från din tallrik!

Mimmi är vacker svart-vit flicka som är född 2011.
Hon kommer från Värmdö där hon bodde hos en äldre dam med fem andra katter men då damen skulle flytta från större till mindre så behövde hennes katter nya hem och via en kort mellanlandning i ett tillfälligt hem så kom två av dessa katter till oss.
Mimmi är en mycket social och pratig katt, som precis som är väldigt matglad. Mimmi talar gärna om att man är långsam med maten. Vi tror att hon är en ganska lågrangig katt, så gissningsvis passar hon bra tillsammans med en väldigt snäll katt eller som ensam katt hos någon som är hemma mycket.

Mamma Wilda (född 2014) med sin son Tiger (född 2015) fick nytt hem sommaren 2017, men p.g.a förändrade familjeförhållanden söker dessa ett nytt gemensamt hem

Inez (9 år) kom till Kattvärnet som omplacering då det skar sig totalt med en annan katt i hemmet.
Hon är otroligt snäll. Hon vill inte bli buren och absolut inte bo med andra katter. Små barn är också jobbiga, barn från 10-års ålder går bra. 

Sifvan, född 2006
Snäll,  mycket social.
Hon älskar sol, värme och fleecefiltar.

Hon är en försiktig dam så det tar ett litet tag att vinna hennes förtroende.
Hon vill helst vara ensam katt. Viktigast är den mänskliga närheten med dem hon är trygg med i ett lugnt hem.

Elsa  föddes som hemlös kattunge i Bryssel i Belgien (15/3-2007)
Hon räddades av Djurskyddet Blue Cross, och adopterades därifrån av en svensk familj.
Elsa flyttade med sin familj till Sverige, dock blev familjens barn allergiska och snäll granne tog över henne.
Elsa söker nytt hem, som ensamkatt som hon trivs bäst med, eller ev med en annan lugn katt. Elsa älskar verkligen oss 2-beningar!
Familj med större (skolbarn) barn inget hinder !

Kajsa 
Född ca 2014 i Sorunda, hemlös. Fick en kull och vi blev larmade att de behövde hjälp. 
Kajsa är skygg men hon gör framsteg socialt, blir klappad varje dag. Älskar
att bli kliad under hakan, hon stryker sig gärna mot våra ben vid utfodring, buttas med andra snälla katter och varje kväll leker hon lite

Nova (ca 4 år)
en bedårande tjej i sina bästa år, kom till oss som omplacering.
Nova är väldigt social och tillgiven katt. Hon gillar människor och skulle nog gå ihop med de flesta katterna.
Nova är matglad, pratig, kelig kisse som gärna är med hela tiden.
Nova gillar inte hundar, hon attackerar gärna de som kommer in i hennes revir
Nova är extremt snäll mot barn, dock inte småbarn

Charlie kom till Kattvärnet efter ett halvår i jourhem där han hamnat efter att hans husse hastigt gått bort.
Han är drygt 6-7 år gammal, kastrerad och vaccinerad.
Charlie vill ha lite tid på sig för att anförtro sig till sin husse och matte men är väldigt gosig när han väl tillåter sig.
Han är lugn och trygg men trivs bäst bland få människor i en mindre familj.

Flax kommer från ett hem där det fanns aldeles för många katter

Flax är lite blyg men väldigt lekfull och busig!

Blixten (född 2015) kom till oss för omplacering pga förändring i familjebilden.
Blixten ä gosig, nyfiken, pratglad herre som gillar att ligga högt uppe eller sitta i ett fönster och titta på fåglar.
Blixten söker nu ett nytt hem utan små barn då han är rädd för barn.
Blixten kan acceptera att det finns en annan katt, har även visat intresse för små hundar, stora hundar skrämmer honom (fick nytt hem hösten-18)

Blue 
är dam på sina bästa år, född 2010

Blues husse blev sjuk, Blue fick bo mer eller mindre ensam i sin lägenhet i flera veckor (ja, hon fick mat och vatten)
Husse kom aldrig hem igen från sjukhuset och Blue fick komma till Kattvärnet (fick nytt hem hösten-18)

Janne är en ståtlig katt som gick för synes ensam i Hökarängen och när grannarna larmat en längre tid fick han komma in i värmen.
Janne är mycket social och lekfull men gillar inte andra katter.
Janne är en ”vandrare” så viktigt att han inte kommer ut, men han älskar att sitta på en innätad balkong

Jag är Aleks, en mysig kille säger dom. Å det är inte så konstigt då jag är så tacksam över att få ha kommit in i tryggheten. Jag hade letat och letat länge efter tryggheten, jag var så hungrig och smutsig när jag hittade ett stall i Tyresö när det var snö på marken och så kallt så kallt. De tror jag är född i maj/juni 2012 och jag hittades på vintern 2012/13.

Nu när jag är inne i värmen och får mat varje dag så passar jag på att ligga i nåns knä för att bli kliad när jag inte busar järnet. 

Linnea
2014-09-09

Linnea drev omkring vind för våg och blev dräktig (inte första gången). Hon födde sina ungar i en kutterspånsäck på en granntomt, matte skrev över sin katt på katthemmet. Nu slipper hon föda fler kullar och ska ha ett nytt hem där hon blir älskad och omhändertagen. Alla ugnar har nu flyttat till nya hem vilket Linnea uppskattar väldigt mycket. Pga ringorm och dess långa behandlingstid fick ungarna bo kvar länge hos sin mamma.

Linnea blev som en helt ny katt när de sista två ungarna flyttade. Nu är hon framme mer och är kelig och mysig. Otroligt härlig personlighet med massa inslag av bus och kel, kommer gärna fram och stryker sig mot benen och kurrar högt. En underbar tjej som först nu när hennes ungar flyttat börjat visa hur mysig hon är. Tycker om att vara i famnen en liten stund och gosa men är mer en trampare som går runt och kurrar under kelet.

Älskar all mat och det syns lite grann just nu. Linnea ska vara ensamkatt.

Lucky II
2014-09-09

Lucky II, ca 15 år. Lucky hittades övergiven på en balkong av hantverkare som reparerade i lägenheten. Det var -15 grader ute. De köpte mat och började mata honom och när de efter 5 veckor fick reda på av hyresvärden att lägenhetsinnehavaren inte skulle återvända till lägenheten kontaktade de Kattvärnet. Det fanns ingen kattlåda eller vattenskål vare sig på balkongen eller i lägenheten.

Lucy var mycket tacksam över att få komma in på katthemmet även när han satt i den mindre karantänburen. Röd/vit snäll och lugn, han är en äldre kattherre. Kelig och social och mycket tacksam över att ha fått hjälp. Skulle passa utmärkt hos en äldre person som söker en lugn och mysig katt. Katter kan bli en bra bit över 20 år och Lucky har förhoppningsvis många år kvar.

Maja
2014-09-09

Maja födde sina ungar ute men hade tur och hittades av en familj som tog in henne. När ungarna var ca 2 – 3 veckor kom de in på katthemmet och fick sedan flytta till ett tillfälligt hem. Maja (mamma), är helt grå liten skönhet, mycket snäll men lite försiktig. Mazarine (vit på bröstet), är ett charmtroll. Lugn och gosig, gillar att få klapp på magen.

My (mest vit av alla), My är ett riktigt litet yrväder, alltid pigg på äventyr och bus. Hon är också väldigt gosig och sällskapssjuk.

Matilda (svart), är lugn och gosig, gillar att vara i knäet. Miranda (svart med vita strån över kroppen), är en riktigt liten gullig busfia, mycket fart och fläkt. Malte (svart), enda killen i gänget, är en livsnjutare. Älskar att ligga i knäet och gärna i famnen och få magmassage. Väldigt uppsökande, vill gärna ha sällskap.


 

Ozzy II
2014-09-09

Ozzy II, född 2004. Ozzy är en ganska liten gråtigrerad kille, han är mycket snäll och social. Han är mycket tålig med barn, vill gärna kela och gosa.. Han är van utekatt.. Omplacerad då familjen inte längree orkade ha katt efter att ha fåttt tvillingar.

Bianca
2014-09-09

Bianca, ca 2 år. Hittad ute övergiven och hungrig, av en snäll kvinna som trots allergi tog in henne. Bianca är en sällskaplig tjej som gillar att pussas och gosa. Hon är nyfiken, pratig och lekfull. Bianca dricker vatten direkt från kranen, hon skopar upp vattnet med tassen och dricker. Hon kan vara bestämd, vet vad hon vill och inte vill. Bianca gillar inte andra katter, hon skall vara ensamkatt och innekatt.

Alva
2014-09-09

Alva, ca 1 år. Är en liten underbar, nyfiken, charmig och kelig tjej. Alva gillar att ligga i handfatet, är fascinerad av vatten, vill vara med vid bad och dusch och det är bässt att stänga locket till toastolen. . Hon är glad katt med ett uttrycksfullt kroppsspråk.
.
Hampus
2014-09-09

Hampus, ca 2 årr. Hampus lämnades i en transportbur utanför katthemmet av sin tidigare matte eller husse. Att bara dumpa katt utanför är ett förkastligt beteende. 

Hampus är en mycket snäll och mysig kille. Han kräver mycket sällskap och får inte vara ensam hela dagarna, då mår han dåligt. Kelig och sitter gärna och myser i knäet.
Hampus är en pratglad kille, verkar vara intresserad av andra katter och skull säkert gärna vilja ha en kattkompis i nya hemmet.
.

Milka och Athena
2014-09-09

Milka och Athena om placerades av en tidigare ägare men mannen som tog hand om dem var psykiskt sjuk och klarade inte av dem. De har sprungit vind för våg men slapp bli dräktiga för de var redan kastrerade från det tidigare hemmet. En kvinna övertalade ägaren att släppa ifrån sig tjejerna som sedan hamnade på katthemmat.

Milka, blåcreme och Athena, mörk sköldpaddsfärgad, de är två mycket vackra och helt underbara tjejer. Milka älskar att sitta i knäet och mysa. Athena är även hon väldigt kelig. Buffar med huvudet och söker gärna uppmärksamhet. Tjejerna söker ett gemensamt hem som innekatter.

Donny
2014-09-09

Donny hittades ute mager och mycket tovig, han hade infekterade sår som krävde snabb veterinärvård. Donnys ena sår (troligtvis efter ett kattbett) var på kinden så därför är även den rakad. Såret rengjordes och han fick ha ett

dränagerör genom kinden några dagar efteråt. Nu har såren läkt och pälsen väser snart ut igen. Donny är en stilig långhårig kille men just nu är hans päls rakad pga av att han var mycket tovig när kan kom in. Han är en mycket snäll och kelig grabb och söker ett kärleksfullt hem som innekatt. Du måste vara intresserad av att sköta hans pälsvård så han slipper bli tovig igen.

Senast uppdaterad: 3 juni, 2020