Om oss

Djurskyddet Stocholm Norrort bildades 2021 och är en ideell lokalförening kopplad riksförbundet Djurskyddet Sverige.

Vårt arbete baserar sig främst i de närmsta kommunerna norr om Stockholm, med bas i Vallentuna. Målet med föreningen är att skapa en rolig gemenskap bland våra medlemmar med djurrättsfrågor som gemensam nämnare. Vi vill även sprida kunskap och medvetenhet kring djurens rätt till våra icke-medlemmar runtom i Stockholm Norrort.

Styrelsen

Ordförande
Linnéa Stjernberg

Foto: Emelie Silvén

Mitt liv har alltid kretsat kring djur och natur, allt från att växa upp med hamster, hund, fiskar, orm och hoppande bönor till att gå ut i skogen och identifiera fågelkvitter eller bara sitta i trädgården och spana efter humlor. Efter att ha adopterat min hund Lana sommaren 2020 och behövt se alla hemlösa hundar och katter och andra djur som behöver ett hem, tändes lågan att starta upp en ny lokalförening inom djurskyddet.

Mycket av mina tankar kretsar kring hur vi kan skapa ett system som bättre håller koll på alla djur som föds upp, säljs och ägs i Sverige för att eliminera risken att köpa smugglade djur samt att omöjliggöra att folk ska kunna överge sina djur. Om detta och mycket mer jobbar vi med i vår förening, och vi är noga med att göra det på ett kärleksfullt sätt! Varmt välkomna att gå med i vår förening!💚

Vice ordförande
Madeleine

Jag var 2019 jourhem åt Cooper, en hemlös hund från Irland. Cooper hade varit en present till familjens barn, men när barnen tröttnade på Cooper lämnade de in honom på ett Dog Pound. Det känns helt galet och så otroligt långt borta – men så långt borta är det inte, för här i Sverige har vi begreppet ”sommarkatt’’. Men faktum är att katter överges året runt – inte bara på sommaren. Tack vare Djurskyddet införs det januari 2023 en lag om att även katter ska ID-märkas. Vilket borde ha varit en självklarhet för längesedan!

Jag är en del av Djurskyddet för att jag vill vara med och förändra. För mig är det ofattbart att så många stackars djur far illa. Djur kan inte föra sin egen talan så därför vill jag vara en av alla djurskyddare som står upp för djurens rättigheter. För mig är det viktigt att man förstår och tar det ansvar som krävs för att vara djurägare. Tillbaka får du oändligt med kärlek!

Kassör
Viola Stjernberg

Foto: Emelie Silvén

Djur har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och det känns givet att arbeta för deras välfärd. Själv är jag jourhem åt två katter för tillfället och följer deras fina utveckling, från skygga varelser till mysiga husdjur. Jag hoppas kunna bevittna fler solskenshistorier genom mitt arbete i föreningen.

Djurskyddet Stockholm Norrort vill främst alstra glädje bland våra medlemmar och skapa en gemenskap där vi tillsammans hjälps åt att sprida kunskap om djurens liv. Vill du vara en del av det? Bli medlem och stötta det arbete vi gör för djuren!

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Aoordförande
Lana Stjernberg

Foto: Emelie Silvén

Senast uppdaterad: 26 maj, 2023