Akut

När det är helg eller efter våra & myndigheters öppettider
Hittas en katt ute vardagar & helger och är ett friskt djur!!
Bra hull
Social
Bara varit där några dagar

 Då är det ganska troligt att katten hör hemma någonstans i området. I nu läget får katten vara och har möjlighet att gå hem. Viktigt att du hör med grannar, sätter upp lappar i området och affären. Efterlys ägaren på fb. Kolla om någon saknar den på blocket m.m. Vi kan lägga ut en annons på vår hemsida under upphittade katter då behöver vi veta följande Maila till djurhemmetskalby@hotmail.com
Vart den är upphittad.
Hur länge har den varit där.
Färg, kön, id-märkt ?
En bra bild på katten
Kontakt uppgifter på upphittaren så som namn, mail, telnr.

Skulle katten vara id-märkt kan vi på djurhemmet hjälpa till att tyda id-märkningen. Även om vi bara få något nr ur örat så brukar vi kunna lösa det. Djurhemmet och djursjukhusen, polisen har chip avläsare. Man får ta kontakt med oss på vardagar i annat fall höra med djursjukhusen.  Kolla vår hemsida under bortsprungna katter.

Är katten fortfarande kvar efter 1-2 veckor ta kontakt med

När det är helg eller efter våra & myndigheters öppettider
Hittas en katt ute vardagar & helger som är sjukt eller illa skadat !!
Påkörd
Extremt mager
Yr, snurrig och medtagen
Rejäla sårskador el bitskador

Ska man ringa 114 14 och begär att få komma till PKC
 VIKTIGT! att man bara ringer om det är en katt i akut nöd.

Det är få gånger Polisen har möjlighet att åka ut för de kan tyvärr inte prioritera djur före människor. Om upphittaren själv säger att de kan köra katten till djursjukhuset brukar de kunna skriva ett ärende nummer så det finns till måndagen då rätt handläggare jobbar.

INFORMATION OM SKADAT VILT ELLER PÅKÖRDA/DÖDA DJUR
Kalmar kommun har skyddsjakten i centrala Kalmar T.ex. om skadat små vilt hittas i centrala Kalmar dagtid ring vår kontaktperson Ekolog TOMAS BURÉN 0480-45 03 42
Små vilt är fågel, kanin, hare

Kvällstid/helg ring Polisen som kontakta rätt ekolog och skyddsjägare.

Kör någon på ett större djur älg, rådjur, vildsvin har man anmälningsplikt till polisen alla dagar om året. Polisen tar kontakt med jägare för det området olyckan har hänt.

Trafikverket har ansvar för motorvägar och vägar utanför Kalmars centrala kärna när det gäller påkörda döda djur ring 0771-921921 växeln är öppen dygnet runt antingen kopplar de dig eller söker ansvarigt distrikt för just den vägen det handlar om.

OBS ! Vägverket har inte någon jägare anställd om det skulle bli påkört skadat vilt, då är det polisen man får ringa till dygnet runt som har lista på vilka viltvårdare man ska ringa till.

.


 

        
 


C

Senast uppdaterad: 25 oktober, 2019