Om adoption

Vi är mycket måna om att katten får den allra bästa tänkbara vård i sin ny familj, det innebär att vi har höga krav på er som vill ge våra katter ett nytt hem, kärlek, kel och tid ska vara en självklarhet.

Många av våra katter är sociala och framåt, men en del katter har levt ett hårt liv ute och vissa katter kommer ifrån betydligt svårare miljöer, dom kan ha utsatts för både fysiska och psykiska påfrestningar, och är många gånger omhändertagna av polisen/djurinspektören.

Vi vill att du och din familj kommer upp och besöker våra katter och oss i personalen. den katt som ni sedan skulle vilja ta hand om, vill vi att ni besöker en gång till, och att ni diskuterar igenom om katten kan komma att passa er familj, så att man verkligen är säker på sin sak.

Därefter är katten din enligt de villkor vi har i vårt avtal, som du skriver på och som är juridiskt bindande, vi håller regelbunden kontakt med dig och din familj, vi vill att ni vänder er till Djurhemmet vid eventuella problem eller om ni bara undrar över något.

Känner Du och Din familj att ni inte kan leva upp till våra krav och erbjuda en katt ett fint fortsatt liv, bör Du/Ni avstå från kattinnehav.Tänk på att det inte bara är gulligt att vara med katt, det kostar pengar också.

Är Du och din familj intresserade och känner att du kan erbjuda ett tryggt och kärleksfullt hem, tveka då inte utan ring och prata med någon av oss på djurhemmet.

Vuxna katter: 5-6 månader och uppåt är kastrerade, id-märkta, full vaccinerade, avmaskade, och veterinär besiktigade och man får erlägga en administrationsavgift på 1500kr, väljer man att adoptera två katter betalar man 2300kr, som alltid lämnas i jämna kontanter eller betalas via swish när man hämtar katten.

Kattungar: 12 veckor upp till ca 5 månader är fullvaccinerade och avmaskade, veterinärbesiktigade och man får erlägga en administrationsavgift på 1500 kr, väljer man att adoptera två katter betalar man 2300kr. Då ingår det en kastrering & id-märkning av katten när den är 5-6 månader. Vi tar tillbaka katten för kastreringen och ID-märkning. Betalning sker i jämna kontanter eller via swish när man hämtar katten.

Katten ska hållas försäkrad och det tecknas direkt på djurhemmet vid hemgång.

Tar du kattunge ska den kastreras och id-märkas eller chipas när den är ca 5-6 månader, tid för det bokas vid hemgång av katten eller så kommer det en kallelse per post.

Du ska vaccinera din katt årligen.

Vi har avelsförbud på våra katter.

Senast uppdaterad: 30 december, 2022