Djurhemmet

Djurhemmet ligger i Bollnäs på Häggesta industriområde.  Där kan vi ta emot så många katter som vi har tillstånd för. 
Vi har tillstånd att sälja katter enligt djurskyddslagen §16. Hundar och andra djur kan vi hjälpa till att omplacera.

Djurhemmet består av ett kök och tre rum med inredda hytter. Katterna får komma ut ur sina hytter tillsammans med de katter de trivs ihop med. Vi har ett lekrum och fem rastgårdar där de katter som vill brukar vistas varje dag. Vi har två karantäner nyinkomna katter vistas tills de har varit till veterinären. Vi är väldigt noga med hygienen, det ska vara rent så att inte onödig smitta uppstår.

I första hand tar vi emot katter som är övergivna och far illa. Många av de nya katterna är skygga och ibland kan det ta tid innan vi kan åka till veterinären med dem. Vi måste kunna hantera katterna och ta dem till veterinären, innan vi kan sätta ut dom till försäljning. Detta medför att vi ofta har kö till vårt djurhem.

Alla som arbetar hos oss gör det ideellt och har detta som fritidssysselsättning. Vi har olika arbetsuppgifter och vill arbeta med katterna i lugn och ro. Därför vill vi att alla som önskar göra ett besök hos oss eller titta på katt tar hänsyn till detta och bokar tid. Vi undanber spontana besök!

Vill du nå oss på telefon så ring 070-3028006. Om vi inte svarar så lämna ett meddelande så hör vi av oss så fort vi kan.

Senast uppdaterad: 29 september, 2021

Bli volontär

Vi har alltid behov av volontärer som vill sköta om katter eller hjälpa till på annat vis. Kontakta oss vid intresse!