Djurförmedling


Ett stort fokus av föreningens arbete handlar om att hjälpa vanvårdade, hemlösa djur, främst katter, till en bättre tillvaro! Tillbaka till sitt hem, omplacera i ett nytt tryggt och kärleksfullt hem eller i vissa fall hjälpa somna in då de fysiska skadorna varit bortom räddning. Klicka dig vidare via bilderna nedan för mer information!


Att adoptera


Viktigt att tänka på för er som vill adoptera en katt som varit hemlös är att den kan ha varit med om
många otäcka och otrevliga händelser och blivit övergiven av människor som den älskat och känt sig
trygg hos. Därför behöver den tid att bli trygg i sitt nya hem.

Adoptera katt

Dessa katter kommer inte från trygga hem där de växt upp med kärlek och omvårdnad. Katter som varit utsatta för traumatiska händelser kan bli underbara trygga familjemedlemmar genom att de får en möjlighet att skapa goda relationer till sina nya ägare eller andra djur i hemmet. Viktigt är också att se till att katternas behov tillgodoses. Som kattägare är du idag skyldig att skaffa den kunskap och kompetens som krävs för att ge katten ett bra liv.

Alla katter har olika personlighet så vi försöker att matcha katterna så att de passar med det nya hemmet. För oss är inte det viktigaste att hitta ett hem till katten utan att hitta rätt hem till katten. När vi fått in en intresseanmälan tar vi kontakt och bokar tid för ett hembesök hos den som vill adoptera katten för att se hur miljön för katten kommer att se ut. Då kan vi också komma med råd och tips om saker som kan göras för att det ska bli så bra som möjligt. Om vi tror att det kan bli ett bra hem för den aktuella katten bestämmer vi tid för möte så att ni får träffa katten. Vi vill se hur mötet mellan katten och den nya ägaren fungerar.

Vid överenskommelse om adoption skrivs ett kontrakt i samband med betalning av adoptionsavgiften (2500 kr för kattunge och 1500kr för ungkatt eller vuxen katt). Kattungar adopteras ut tidigast efter 14 veckors ålder, det beror på om vi anser att de är redo att flytta till nya hem. Eftersom vi ibland tar in honor med ungar som levt ute under dåliga förhållanden så kan det ta tid med både veterinärbehandlingar och att få katterna socialiserade. När ungarna adopteras ut är de avmaskade, kastrerade, vaccinerade 2 gånger, chipmärkta och försäkrade. Att kastrera katter tidigt är ingen nackdel, dock är det ganska nytt i Sverige. I andra länder har detta varit praxis länge och forskning visar att det inte påverkar tillväxten eller den mentala utvecklingen. Vi kastrerar oftast hos Distriktveterinärerna, som är en del av Jordbruksverket. Genom att alltid tillse att katter som lämnar oss är kastrerade tar vi fullt ansvar för att se till att inte fler oönskade katter föds.

Adoptera hund

Det händer att vi, i enstaka fall, även förmedlar hund pga speciella omständigheter. Man vårt största fokus är att hjälpa hemlös katter till en bättre tillvaro.

Intresseanmälan för adoption

Fyll i och skicka in en intresseanmälan nedan om du är intresserad av att adoptera ett djur. Klicka här för att se vilka individer som söker hem just nu.

Observera att du inom ett par minuter ska få ett bekräftelse-epostmeddelande från oss, om detta skulle utebli vänligen kolla då om meddelandet hamnat i din mapp för skräppost, så att du inte riskerar att missa svar från oss! Ett personligt svar skickar vi i regel inom ett par dagar.

    Söker du innekatt/utekatt?*

    *Obligatoriska fält.

    Senast uppdaterad: 9 januari, 2024