Nödrop för katt

Har du hittat en hemlös katt i behov av hjälp? Skicka ett nödrop till oss om katten!

Till oss kan du vända dig om du observerat att en katt är hemlös och i behov av hjälp genom skicka ett nödrop till oss vis nedan formulär! Ju mer information du kan delge om katten, desto snabbare kan vi avgöra hur vi kan hjälpa till på bästa sätt.

Alla katter som vi tar in kastreras innan de säljs till ett nytt kärleksfullt hem, detta för att minska fortsatt oönskad avel den ständigt ökande volymen av hemlösa katter.

Observera dock att vi arbetar helt ideellt i föreningen och våra resurser är förstås begränsade. Vi gör allt vi kan för att hjälpa men klarar inte att hjälpa alla. Om vi kan ta emot djuret/djuren du söker hjälp för så återkommer vi inom 72 timmar via e-post. Ha koll på din skräppost, vårt svar kan hamna där.

Inget svar från oss innebär att vi dessvärre inte har möjlighet att ta emot. Pga av hög arbetsbelastning har vi inte möjlighet att ge personliga svar och förklaringar när vi måste säga nej. Det finns flera föreningar i Skåne som hjälper hemlösa djur. Om du inte hört från oss inom 72 timmar så kontakta gärna fler. Det går också bra att skriva till oss igen om samma djur efter någon vecka. Trycket på vårt intag varierar ständigt och ibland lättar det plötsligt upp.

Tips på vad du själv kan göra för katten!

 • Om det är möjligt att närma sig katten, kontrollera om katten har ett halsband på sig med telefonnummer, om inte är det bra om du kan sätta på ett halsband med ditt telefonnummer så att den eventuella ägaren kan kontakta dig.
 • Om det är möjligt att närma sig katten, kontrollera om katten är öronmärkt, har tatueringsnummer i vänster öra, katten kan också vara chippad och detta kan kontrolleras av en veterinär, djurskyddet Landskrona eller polisen. Om katten är id-märkt, bör den vara registrerad hos Jordbruksverket, Svenska Kennelklubben eller SVERAK (Sveriges kattklubbars riksförbund). Det finns en god chans att katten har en ägare och att det snabbt går att återförena dem.
 • Gör en polisanmälan
 • Sök på www.vilse.nu eller på Facebook, kanske är den anmäld saknad där? Eller lägg upp en egen (kostnadsfri) annons om att katten är upphittad.
 • Annonsera på Blocket under Efterlyst eller sätt in en annons i tidningen.
 • Sätt upp lappar i olika affärer och på exempelvis lyktstolpar
 • Om katten är svulten och mager så ge den små portioner av blötmat, bara en tesked i taget men ofta. Läs på om refeeding syndrome.
 • Om du kan ta in katten tillfälligt i tex ett uppvärmt badrum så är det den bästa lösningen. Vila, värme, vatten och lite mat i taget är allt djuret behöver i det akuta läget.
 • Är djuret skadat eller visar tecken på annat lidande, åk till närmaste veterinär! En del veterinärer har i sin tur samarbeten med djurskyddsföreningar. Vid allvarligt lidande är det bättre med avlivning hos veterinären än att djuret dör långsamt och plågsamt.
 • STÄLL DIG FRÅGAN, HAR JAG MÖJLIGHET ATT TA HAND OM DENNA KATT TILLS ÄGAREN ÄR FUNNEN ELLER HAR HITTAT EN NY ÄGARE.

Skicka ett nödrop för en katt

Observera att du inom ett par minuter ska få ett bekräftelse-epostmeddelande från oss, om detta skulle utebli vänligen kolla då om meddelandet hamnat i din mapp för skräppost, så att du inte riskerar att missa svar från oss! Ett personligt svar skickar vi i regel inom ett par dagar.

  *Obligatoriska fält.

  Senast uppdaterad: 5 februari, 2024