Katthem & Pensionat

KATTPENSIONAT

På Finntorps Katthem finns ett kattpensionat, där du kan lämna in din katt för inackordering vid exempelvis semestrar o. dyl. Katten måste dock vara vaccinerad mot kattpest och kattsnuva det senaste året.

Du kan inte boka inackordering via mejl, utan ring oss på tel 0155 – 21 76 32

PRISER
1 katt – 200 kr/dygn (Medlemmar i Djurskyddet Nyköping betalar 150 kr/dygn)
2 katter – 250 kr/dygn (Medlemmar i Djurskyddet Nyköping betalar 200 kr/dygn)
Vid inackordering ingår mat, sand och omsorg. Tänk på att boka i god tid vid jul, skollov och under juli månad.

Katthemmet

Finntorps Katthem öppnade i sina nuvarande lokaler i juni 2006 och ligger ute i Finntorpsområdet på Arnö. Katthemmet drivs ideellt av föreningen Djurskyddet Nyköping.

I dagsläget är vi ca 7 personer som jobbar med hemmet och de flesta av oss är till vardags verksamma inom olika yrken. Vi är alla i olika åldrar, men det som håller ihop oss är intresset för katter. Vi letar alltid efter fler medhjälpare, så kontakta oss om du är intresserad. Det är ett jättemysigt jobb med många underbara katter.

Vi är i första hand till för övergivna hemlösa katter som upphittats av privatpersoner, men vi tar även hand om katter genom kronofogden, de sociala myndigheterna, polisen och länsstyrelsen. Sommartid tar vi i första hand in honkatter som är dräktiga eller har ungar. Sammanlagt söker vi nya hem för över 50 katter per år.

När katten kommer till oss blir den först placerad i karantän där veterinären kollar statusen på katten. Vistelsen i karantän är minst 3 veckor och under tiden blir katten vaccinerad 2 gånger, kastrerad, id-märkt och avmaskad. En del blir även behandlade för öronskabb, får antibiotika och genomgår andra medicinska åtgärder. När allt detta är gjort flyttas kissen till stora huset.

Försäljning

En del tycker att det är dyrt att köpa en katt hos oss. Men om man kollar upp vad det kostar hos en veterinär att göra allt det som är gjort på våra katter upptäcker man snabbt att våra katter inte kostar så mycket. Varje katt kostar oss mer än vi får in på den. Men det är dom värda. Vi anser att alla måste hjälpas åt med att få upp statusen på katterna. Dom är inga slit och släng-varor. Innan man skaffar katt bör man tänka på att en katt är en familjemedlem som lever mellan 15-20 år.

PRISER
Fullvuxen katt Utan stamtavla 2000 kr (Vaccinerad, kastrerad, id-märkt och avmaskad)

Fullvuxen raskatt med stamtavla 3000 kr (Vaccinerad, kastrerad, id-märkt och avmaskad)
Kattunge – 1500 kr (Vaccinerad, chippad och avmaskad)

OMPLACERING

I mån av plats tar vi emot omplaceringskatter. En omplaceringskatt ska vara klar när den kommer till oss. Det vill säga kastrerad (gäller inte kattungar), vaccinerad, id-märkt och avmaskad. Vi tar ut en avgift på 600 kronor vid omplaceringen.

Senast uppdaterad: 26 december, 2023