Om oss

Djurskyddet Nyköping bildades 1989 och hette då Södra Södermanlands Djurskyddsförening. Vår huvudorganisation heter Djurskyddet Sverige. Vår uppgift är att värna om alla djur, både vilda och tama.

Ett stort problem var alla övergivna katter i länet, så därför öppnades ett katthem i provisoriska källarlokaler utan fönster på Bommenhovs Väg. Invigningen var den 15:e oktober 1999. Det skrevs avtal med kommunerna Nyköping, Oxelösund, Trosa och Gnesta att hemlösa katter skulle få komma till katthemmet.

Efter flera år fick vi hyra gården Finntorp på Arnö. Finntorp var ett renoveringsobjekt som vi med egna medel rustat upp. Det finns dock en hel del kvar att göra. Glädjen var jättestor när Eva Andersson klippte bandet den 8:e juni 2007 och Finntorps Katthem var invigt. Vi vill tacka alla som under åren hjälpt oss med det nya katthemmet.

Tyvärr är det så att sedan Länsstyrelsen 1/1 2009 tog över djurskyddsfrågan har vi endast avtal med Nyköpings och Oxelösunds kommun att hemlösa katter ska få komma till oss. Vi uppmanar därför att man i övriga kommuner kontaktar Länsstyrelsen eller Polis om man hittat en hemlös katt.

Senast uppdaterad: 21 augusti, 2018