Bli Fadder

Det finns många sätt att stötta vår förening.
Ett sätt är att bli fadder till en eller flera katter som bor på katthemmet.
Ni som inte redan är fadder kan välja en katt och sätta in valfri summa varje månad eller när ni tycker att ni kan.
SWISH : 070 313 36 51 eller BANKGIRO : 5032-8772
Skriv namnet på katten i meddelande.


Mamma Bianca och dottern Alice.

Bianca är mamma åt Alice, Fred och Fredrik. Bianca är social men kan vara reserverad ibland. Bianca är född ute och litar inte riktigt på oss människor än. Dom är kastrerad, chippad och vacinerad och ska bo tillsammans. Ska vara innekatter med innätad eller inglasad uteplats.


Fred & Fredrilk

Fred och Fredrik är bröder ca 8 månader och söner till Bianca och syskon med Alice, födda ute, fångad i fälla och fortfarande rädda för oss människor men gör framsteg. Nyfikna, busiga och matglada. Trivs bra tillsammans med andra katter. Kastrerades den 11/12 – 23 och vill flytta till samma hem som innekatter med innätad balkong, altan eller rastgård.Inge

Inge har sprungit ute en längre tid och blivit matad ute tills vi fick plats och då fångades han i fälla. Han är fortfarande osäker men äter bra och går på sandlådan utan problem. Förut åt han bara på nätterrna men nu äter han även på dagarna. Svårt att säga någon ålder så det blir en gissning på att han är mellan 5-7 år.


Gert och Gerd

Är fångad i fälla i Bollnäs. Blev kastrerad den 9/1-24. Är rädda än men har gjort framsteg. Nyfikna på de andra och leker gärna med Fred och Fredrik. Gerd är beroende av Gert så dom ska flytta till samma hem som innekatter. Inte redo för asdoption än.


Lill-Stina

Lill-Stina ca 1-2 år hittades dumpad mellan två containrar vid återvinningen nära Ica Kvantum i Bollnäs. Hon var väldigt stressad när hon hittades men nu är hon sällskapssjuk, gosig och lekfull. Hon gillar inte sina kattkompisar än men är samtidigt väldigt nyfiken på dem. Vi har haft henne med andra katter men dom tycker att hon blir för jobbig efter en stund så då får hon vara själv. Hon är gosig på sina egna villkor och när hon har tid. Hon blir lätt stressad så hon ska inte till en barnfamilj.

Boris

Boris kom in tillsammans med Ludvig från samma hem pga av att deras husse är avliden så dom ska flytta till samma hem. Boris är 12 år, en snäll och lugn kille som vill ha mycket uppmärksamhet. Vill ha ett lugnt hem utan barn som innekatt men gärna med innätad uteplats. Han har tandsjukdomen TR ( Forl ) så vi har dragit en del tänder på honom.

Tandsjukdomen TR (FORL)

TR, tidigare kallad FORL – Feline Odontoclastic Resorptive Lesions, är en smärtsam tandsjukdom som kan drabba katter. Tändernas hårda vävnad bryts ned och katten får svårt att äta. Orsaken är okänd, men TR verkar öka med stigande ålder.


Ludvig

Ludvig ca 2 år kom in tillsammans med Boris pga att deras husse avled så dom vill komma till samma hem. Ludvig är blygare än Boris och har tryggheten i honom. Dom vill bo i ett lugnt hem utan barn. Gärna med innätad uteplats t ex balkong eller rastgård. Han är gosig när han lär känna oss bättre.

Loke

Loke ca 2 år upptäcktes av en tjej sen på natten genom att han åt av soporna vid Max. Hon började mata honom sent på kvällen för det var bara då han vågade sig fram. Han höll till under de stillastående loken. Så fort vi hade en plats fick han komma till oss. Han är ljudkänslig och blir osäker och morrar om han hör ljud utifrån men annars är han en lugn och tillgiven kille även om han inte är någon knä katt så hoppar han upp i knä en stund och gillar närhet. Han har inte fungerat så bra med andra katter hittills.

Bamse

Bamse har gått ute länge och blivit fångad i fälla. Var mycket skygg när han kom in men har gjort stora framsteg. En matglad kille som kommer och talar om att han vill ha mat och fort ska det gå. Han är mest tillgiven när han får umgås med oss en och en så han ska till ett lugnt hem utan barn och andra djur. Passar hos någon som bor ensam eller ett par som inte planerar att skaffa barn. Krav på att han ska vara innekatt men bra om det finns innätad/ inglasad balkong/ altan eller rastgård. Vet ej ålder med gissar på 5-6 år men kan vara äldre.

Vonna

Fångad i fälla i Voxna bruk. Blev kastrerad, vaccinerad och chippad den 10/1-24. Är fortfarande skygg så vi har inte fått klappa henne än. År lugn, äter bra och går på lådan utan problem. Är inte redo för adoption än. Vet ej ålder.

Mamma Bodil & dottern Beda

Mamma och dotter som bott i jorhem i Bodåker kom till oss den 17/1-24. Dom är skygga. Dom är kastrerad, vaccinerad och chippad. Flyttade ut på katthemmet den 22/2 och är fortfarande skygga men vi hoppas det vänder när dom bott in sig.

Senast uppdaterad: 19 mars, 2024