Priser och villkor

Nedanför kan du läsa om de villkor vi tillämpar vid adoption av omhändertagna djur:

Längtar du efter en kompis och gott sällskap så hittar du säkert en bland våra djur. Vi får hela tiden in nya djur, så kika in med jämna mellanrum om det är något speciellt du letar efter. Många vill ha en kattunge men tänk på att en kattunge behöver mycket sällskap och tillsyn, speciellt mat och är normalt livlig.

Dessutom ska den kastreras, öronmärkas och registreras när den är omkring sex månader gammal.

En vuxen katt, speciellt om den varit hemlös, är ofta mycket tacksam över att få en trygg plats, är lugnare och behöver inte lika mycket tillsyn. De är dessutom redan kastrerade, öronmärkta och vaccinerade av oss. En katt lever i genomsnitt ca 15-18 år så även en vuxen katt kan ge många år av glädje och sällskap. Vi skriver alltid kontrakt med den som adopterar. Vi skänker aldrig bort ett djur, dels på grund av att ett omhändertagande är förenat med kostnader för föreningen och dels för att samtliga uppfödarföreningar är ense om att djur, oavsett stamtavla, ska ha ett ekonomiskt värde.

  • Adoptionsavgiften för en kastrerad, vaccinerad och ID-märkt katt är 1 200:-
  • Kattungar kostar 800:- och är då endast vaccinerad.
  • Pris på hundar bestäms enligt överenskommelse med den nya ägaren. 
  • Avgiften för att vi ska ta emot ett djur för omplacering bestäms enligt överenskommelse med överlåtaren
  • Har du ett upphittat eller borttappat djur du vill annonsera om så är detta kostnadsfritt.
  • Ibland besöker vi det blivande hemmet och vi skriver alltid adoptionsavtal. 

De vuxna katter vi adopterar ut är alltid ID-märkta, kastrerade/steriliserade och har genomgått sedvanlig veterinärsbesiktning. Många katter är även vaccinerade.

Om du adopterar en yngre katt som ännu inte är könsmogen så är den inte kastrerad eller ID-märkt.

I köpekontraktet som du skriver under så förbinder du dig att ta ansvaret för att detta blir gjort när katten uppnått lämplig ålder.

Vi ser dessutom gärna att du försäkrar ditt djur. Detta är inget krav men tänk om att djurens sjukvård och mediciner inte är subventionerade som vi människor. Sjukdom, skador och påföljande veterinärbesök och behandlingar kan bli mycket kostsamma för ägaren.

Tänk på att ditt husdjur inte bara kommer att kosta för årliga veterinärsbesök utan även också för mat, tillbehör som leksaker, klösträd, strö, kattsand, försäkringar m.m.

Reser du bort måste du ha möjlighet till tillsyn av djuret. Gör upp en budget för att se om du verkligen har råd. Föreningen har rätt att komma på hembesök för att se hur det går och att djuret mår bra hos sin nya familj. Djuret kan inte överlåtas på en ny ägare utan föreningens medlåtande.

Senast uppdaterad: 31 maj, 2020