Att vara volontär

Att vara volontär hos oss innebär att du ideellt hjälper till med att sköta de hemlösa djur som för tillfället bor på djurhemmet. För närvarande finns bara katter, och det är det djur vi alltid kommer ha flest av, men så småningom ibland kanske hamstrar eller marsvin samt kaniner.

Att ta hand om katterna innebär att ge mat och vatten, rensa toalådor, göra rent boxen efter behov samt att socialisera. Det kan utifrån kattens behov vara att leka, kela eller bara sitta en stund tillsammans.
I varje rum och på varje boxdörr finns tydliga instruktioner så du alltid vet vad som gäller för varje katt. Det finns även tydliga allmänna instruktioner så ingen ska behöva vara tveksam om hur det fungerar i huset.

Innan du får börja
Alla som vill bli volontärer behöver vara med på ett utbildningstillfälle på ca 2,5 tim som vi anordnar. Då får du veta det mesta om verksamheten, ställa frågor, och vi pratar avslutningsvis och ser om du fortfarande är intresserad. Om du inte redan är medlem så behöver du sedan ordna detta eftersom det är ett villkor för att kunna delta i verksamheten.
Du blir sedan inbjuden till Trolldalen för introduktion. Slutligen, om allt känns bra för både dig och oss, så får du skriva på ett kontrakt för volontärer.

Schema
Alla volontärer få en länk till ett digitalt schema där du själv väljer dag, morgon- eller kvällspass. Vi ser helst att det är två personer per pass.

Senast uppdaterad: 10 juli, 2024