Adoptera ett djur från oss

Är du intresserad av att ge en av våra katter ett nytt hem så kontakta oss via vår e-post djurskyddetskelleftea@gmail.com eller vår Facebooksida Djurskyddet Skellefteå där man kan skicka meddelande via messenger.

Vi vill veta så mycket om dig som möjligt för att kunna matcha rätt katt! Svarar ingen på numret så ring igen på en stund och svarar ingen då så skicka gärna ett sms om vad saken gäller. Vi är en ideell förening vilket betyder att vi gärna drar ned på kostnader för telefonen och hellre lägger det på föreningens katter.

Alla katter som kommer från Djurskyddet Skellefteå är kastrerade, id-märkta med chip och vaccinerade.

Vill du ha en kattunge har vi krav på att denna kattunge har sällskap av annan katt, eller hund, i det hem den flyttar till alternativt att man adopterar två katter från föreningen. Vår erfarenhet är att det många gånger blir en understimulerad och ledsen katt om den bor ensam och det även om man är hemma mycket. Vill man ha en ensamkatt så föreslår vi att man adopterar en katt som VILL vara ensamma, för de finns också!

För oss är det viktigt att matcha rätt hem med rätt katt, därför får man sällan välja färg och kön hos oss. Vi hoppas på förståelse för det. Att en katt är tingad betyder att kontrakt med köparen inte ännu är skrivet. Vi försöker hålla vår hemsida uppdaterad, men ibland finns de fler katter som är redo för flytt så ring gärna och kolla läget!

Är du osäker på om du är lämplig som kattägare? Kanske du ska ska börja med att vara fodervärd? Är man ung och inte vet sin framtid, man kanske inte är säker på om man tål katter, man kanske inte har kattvakt om man ska resa – det finns många gånger då vi rekommenderar att man börjar med att vara jourhem. Läs mer här.

Är man äldre person så önskar vi att man har en anhörig eller nära vän som har ett ansvar för katten om något skulle hända ägaren.

Senast uppdaterad: 13 november, 2023

Pris

En katt från oss kostar 2000 kr oavsett ålder, kön, färg och längd på pälsen.

Vi gör ingen skillnad, hos oss är alla lika värdefulla.