Solskenshistorier

Här kommer vi dela med oss av så kallade solskenshistorier.

 

2017

Ernst hittade hem efter nio år! Ernst kom till Djurskyddet i februari i år och betraktades då som hemlös efter att paret han bott hos några år avlidit. Vi fick veta att han var kastrerad men ingen tänkte på att han kunde vara chipmärkt. Efter några dagar kollades det om han hade chip och det visade sig att han var chipmärkt och registrerad hos Svenska Kennelklubben. Dagen efter kunde ägaren hittas och Ernst återförenas med sin första riktiga ägare som haft borta Ernst i nio år och gett upp hoppet om att återförenas med sin katt igen.

Angående att inte chip kontrollerades direkt han kom in till Djurskyddet så är anledningen den att med tanke på hans ålder och de uppgifter vi då hade om hans historia hade vi aldrig kunnat föreställa oss att det skulle finnas ett chip som inte tidigare hittats, att kontrollera id-märkning är annars en självklar del i våra rutiner.

 

2015

Efter två år hittade Zato hem! Den 18 november 2013 lade vi ut efterlysningen på Zato på vår hemsida. Nu i slutet av sommaren/Början av hösten uppmärksammade en av tjejerna en ”övergiven” kisse på stallbacken/travet. Man plockade in honom och gissa om det var kul för vår styrelseledamot att få återförena Zato med dess ägare igen!!

 

 

Vi är så glad att Linus har fått ett nytt hem! Han har inte bara fått en andra chans utan även en tredje då hans ägare i slutet av sommaren gick bort <3

Han fångades in med fälla en dag kring jul/nyår ute i ett sommarstugeområde. Det var full snöstorm. Linus var till en början skeptisk då han plötsligt en dag hoppade upp på sängen och hade bestämt sig – han ville ge människorna en andra chans!

Vi hoppas han får många fina år hos sin nya ägare!

 

 

2013

Idag fick vi glädjande nyheter! Den fälla som Victors ägare lånat av oss hade slagit igen och Victor var inne igen! Victor är en av de katter som betyder lite extra för några av oss i föreningen då vi var med och fångade in honom i fälla för några år sedan. Då visste vi inte hur länge han gått hemlös och han var en riktig skyggis som inte lät sig komma nära, men väl inne tog det inte så lång tid innan han mer och mer litade på oss människor. Han hade nog blivit kvar hos fodervärden Jessica om hon inte blivit så allergisk av honom.. Istället fick han flytta till en annan fodervärd; En lägenhet med små barn och en annan katt – vi var givetvis oroliga för hur det skulle gå. Det gick över förväntan! I månadsskiftet juli/augusti försvann Victor och fångades idag 11 oktober in med fälla!

2012
Här kommer en historia om katten Harry och hans nya kompis Horraz.
(Han med fläcken under hakan är Harry, den andre är Horraz)
”Jag (Harry) fick flytta från fodervärden i stan och ut på landet.
Fick vara inne någon dag och kolla läget innomhus. Där fanns 2 vuxna och 2 större tonåringar samt ibland barnbarn som pysslad om mej.
Sen när jag fick gå ut på gården
 – Jo hejba, så stor tomt dom hade då.
Flera hektar med en bäck där man kunde dricka vatten. Sen fanns det go´bitar åxå. Råttor å möss – bara att käka sig mätt. Familljen var både glad och irriterad över alla lik som vi hade lämnat, både här och där. Jo, vi hade nog storkalas varje dag. Ibland var vi ute hela nätterna.
Tur att där jag bor nu. har dom en stor spånsläp, inne i logen. Där kan man sova, sommar som vinter. Spånet värmer bra under kalla vinternätter, när jag inte orkar gå in. Jag har ju lärt mej att ”knacka på ytterdörren” , så hundarna hör mej. Å då kan ingen i huset sova, förrän dom öppnat dörren för mej. =)
Säger bara: ATT JAG MÅR TOPPEN!! och att jag hade tur att någon ville köpa en kille som jag. Tack till Er på Djurskyddet, som lät mina nya ägare, prova om jag och Horraz kunde vara tillsammans. Annars hade dom nog inte tagit han om mej. Provotid = En bra tid som slutade med ”Här för alltid”
Hälsningar från katten Harry.
PS. Ibland intar jag handfatet. Väldigt bekvämt och rätt form för ryggen. Naktdelarna – Att jag skrämmer skiten ur dom som bor här i huset. Helst nattetid… Ganska kul

 

Senast uppdaterad: 23 januari, 2018