Projekt Djuraffärer

Under 2021-2022 jobbade vi på Djurskyddet Ungdom med ett projekt om djuraffärer. Projektet pågår fortfarande och om du vill engagera dig i projektet så är du välkommen att kontakta oss.

Det vi gör är att granska och undersöka djuraffärer. Vi granskar om djuraffärerna säljer olagliga produkter och vilka produkter de rekommenderar till olika djur. Vi tittar även på djurhållningen på djuren de har i butiken och vi granskar så att djurskyddslagarna följs. Just nu fokuserar vi framförallt på djuren: kanin, hamster, gerbil och råtta. Vi har tanken på att ut r granskning och även inkludera fåglar och fiskar.

Mål: Målet med projektet är att stoppa djurförsäljningen i djuraffärerna och att uppmuntra djuraffärerna att samarbeta med bra uppfödare. Vi vill även att kunderna ska få rätt information om djuret kunden planerar att köpa eller redan har.

Engagera dig: Om du vill engagera dig mer så får du gärna höra av er till oss så ger vi dig ytterligare information.

Vi vill djuren ska må så bra som möjligt och kunna utföra sina naturliga beteenden och inte riskera skada sig. Va med och hjälp oss hjälpa djuren. Bli en riktig djurskyddshjälte!

Senast uppdaterad: 7 juli, 2022