Styrelsen

Om oss i Förbundsstyrelsen Styrelsen

Thea Lempiäinen, Ordförande

Mitt namn är Thea Lempiäinen, jag är 23 år gammal och bor i Uppsala. Jag studerar Ekonomi-hållbar utveckling på Sveriges Lantbruksuniversitet och vill senare kunna arbeta inom miljö- och djurfrågor.

Jag har två stycken draghundar; Max och Catalina. Der är tillsammans med dem jag spenderar mycket av min fritid med bland annat löpning, vandring och dragträning. Vi spenderar många timmar ute i löparspåren varje vecka.

Att få sitta som ordförande i Djurskyddet Ungdom ser jag som en möjlighet att få utvecklas inom djurfrågor men även att få chansen att tillämpa de kunskaper jag redan nu samlat på mig i min utbildning. Mitt mål som ordförande under det kommande verksamhetsåret är att tillsammans med styrelsen få ta fram nya tillvägagångssätt för att utveckla kommunikationen i föreningen samt att få fler unga medvetna om att organisationen finns och vad vi gör. Jag vill vara med och se organisationen utvecklas vidare och få fler engagerade för djurens bästa och såklart ha väldigt roligt på vägen!


Beatrice Jonasson, Vice ordförande
Mitt namn är Beatrice Jonasson, 25 år och bor i Röstånga. Jag är egenföretagare och jobbar som fotograf. Jag har en katt, Flisan, som är 7 år. Hon flyttade in till mig efter att jag passade henne medans grannen var på semester. Sen ville hon inte lämna mig och blev inneboende på heltid. Hon är en mysig men väldigt blyg katt.

Jag ville vara en del av djurskyddet ungdom för att jag ville göra det lilla extra för djurens säkerhet. Hur viktigt det är att respektera djuren och hur viktigt det är med biologiskt mångfald. Utan det skulle vi inte leva. Det jag är mest fokuserad på/vill förbättra är bina. Det finns för lite bin i världen och vi måste hjälpa dem på vägen till ett bra liv.

Emelie Lönnebrink, Styrelseledamot

Emelie Lönnebrink, 18 år, bosatt utanför Umeå . Jag jobbar på Djurskyddet på helger och går på gymnasiet på vardagarna. Är även med i styrelsen för umeå hundungdom.

Husdjur: Har två söta Gerbiler, En oinriden häst, Några hamstrar och en hund . Mina gerbiler heter Lemmiwinks och Akico, dom är mycket snälla och mysiga. Min häst heter Goliat och är världens snällaste häst som kan vara mycket busig men vill aldrig skada en med mening. Jag och min häst tävlar inte och har inga planer för att tävla i nuläget. Mina två nuvarande hamstrar heter Gösta och ponyo, dom är mycket snälla och mysiga. Min hund heter Kimchi och han är en femåring blandras mellan Engelsk springer spaniel och strävhårig foxterrier, han är en mycket trevlig kille som älskar att busa och träna. Vår plan är att försöka tävla i mindre tävlingar. 

Något kul om mig:  Jag är världens otursfågel som konstant lyckas skada mig av misstag.  

Varför jag är med i styrelsen: Jag vill få folk fatta att djur inte är något gulligt som man bara ska titta på och mysa med, utan att det finns djurskyddslagar som ska följas och även att man ska ha råd och tid till att ge djuret det utlopp den behöver. Hatar folk som plågar djur. Jag upplever även att det finns många icke kunniga djurägare som vill sitt djur bästa men att det blir fel när det inte finns kunskap om hur man tar hand om djuret.

Mål: Visa kunskap och vilka vi är och vad vi gör. Vill självklart även förhindra djurplågeri på alla sätt. 

Catherine Falkbäck, Styrelseledamot
Mitt namn är Catherine Falkbäck, jag är 16 år gammal och bor i Stockholm. Jag går på ett gymnasium med djursjukvård inriktning.

Jag har just nu endast en guldhamster som heter Kettil. Han börjar dock bli gammal nu. Men jag har haft flera guldhamstrar innan och även fött upp tammöss. Jag är även aktiv på hamster utställningar. Jag har tränat agility med hamstrarna här hemma, men framförallt en av hamstrarna jag haft hade talang, och vi kom långt med både slalom, hopphinder och tunnlar.

Jag ville vara med i styrelsen för Djurskyddet Ungdom för att vara med och hjälpa djur, främja gnagare och begränsa och stoppa hur människor behandlar djur. Först och främst vill jag allmänt att djuren ska få leva ett liv som de är värdiga att leva. Jag vill arbeta extra kring en fråga som jag alltid har kämpat för, jo djuraffärer, att de ska sluta sälja levande djur, sluta sälja tillbehör som är farliga som tex hamstervadd. Men även att djuraffärer ska tänka till vilka de anställer då en stor andel av personalen som arbetar på djuraffär har väldigt lite kunskap.

På bilden ser ni mig och  ”familjens” hund Lisa som är en långhårig collie.

Alexander Isaksson, Styrelseledamot
Jag heter Alexander och jag bor i Karlshamn. Jag jobbar på daglig verksamhet.
I dagsläget har jag inga djur men jag har haft råttor och hamster tidigare. Jag har ett stort intresse för östasiatisk popkultur och älskar att spela Among Us. Jag sitter också i styrelsen för lokalföreningen Djurskyddet Karlshamn under Djurskyddet Sverige.

Jag fick förfrågan förra året om jag ville vara med i förbundsstyrelsen och tänkte varför inte. En sak av många är att jag vill se skärpta regler för djuraffärer och det är också det jag gärna vill jobba lite extra med.

Amanda Hägg, Styrelseledamot
Jag heter Amanda Hägg och är 19 år fyller snart 20, och bor i Lerum. Jag har tre katter två små blandras tjejer Elsa och Nala man kan nästan tro att en av dom tror hon är en hund sedan en gamling zorro bondkatt.

Jag vill vara med i styrelsen för att jag tycker djur har lika mycket värde som människor  och tycker att man borde ta tag mer i det. Jag vet inte vad jag skulle jobba extra med då jag e nyfiken på allt.

Här är en bild på mig från ridskolan har ej egen häst men har ridit i 12 år.

Ebba Kuurne, Styrelseledamot
Jag heter Ebba och jag är 18 år. Jag bor i Hällefors men jag har precis tagit studenten från Rytmus Örebro. Jag har 5 katter (som helst inte är med på selfies, därav den fina bilden) som heter Pysen, Truls, Missan, Nisse och Killen. Jag ville vara med i styrelsen för att jag bryr mig om djur och det kändes som ett väldigt bra sätt att kunna vara med och göra skillnad samt lära sig mycket!

Vanessa Jonsson, Suppleant
Mitt namn är Vanessa och jag är 13 år. Jag är bosatt i staden Borlänge i Dalarna. Jag går fortfarande i grundskolan och börjar 8:an nu till hösten. Jag har alltid älskat djur och har ägt djur i hela mitt liv. Just nu äger jag 5 katter, 3 guldhamstrar, 1 hund och 1 kanin. Jag äger en hamsteruppfödning, sedan början av 2020.

Jag hittade djurskyddet ungdom för cirka ett halv år sedan. Som jag nämnt har djur alltid stått mig extra nära. När jag gick i 5an och var 10/11 år började jag läsa på om djurtester, veganism, djurfabriker etc och insåg rätt fort att det inte var något jag ville stödja. Jag har haft det svårt att övergå till vegetarisk kost men har äntligen lyckats. Jag kände att djurskyddet ungdom var något för mig. Jag vill hjälpa djuren, men kan ju vara ett problem eftersom jag är så pass ung. Därför valde jag att gå med i djurskyddet ungdom.

Mina mål är att förbättra djurskyddslagen och skärpa straffen. Jag känner inte att det finns något jag skulle vilja jobba med mer eller mindre. Men något jag verkligen är påläst om och tycker bör förändras så fort som möjligt är hur djuren behandlas på fabrikerna och slakterierna.

Ada Bergqvist, Suppleant
Mitt namn är Ada Bergqvist, jag är 14 år gammal och bosatt i Stockholm (Värmdö). Jag ville bli en del av organisationen då jag länge haft ett övergripande intresse utav djur och dess rättigheter och såg organisationen som en chans att göra skillnad inom dessa områden. Mitt mål som del av styrelsen är främst att få fler ungdomar att ta del av organisationen för att den ska ha större inverkan. Det jag helst vill jobba med inom organisationen är att utveckla dess media och dess hemsida för att locka till sig fler medlemmar såväl som med frågor kring grisars rättigheter. Sen har jag för tillfället 3 husdjur, 2 minigrisar vid namn Fred och George och en häst vid namn Etitzie.

Senast uppdaterad: 11 september, 2021