Förbundsstyrelse

Saga Dahlberg

Förbundsordförande Djurskyddet Ungdom

24 år, Uppsala

Ansvarsområden: Kampanjer/verksamhet och Hundgruppen

Hej! Ursprungligen kommer jag från Gävle, men flyttade till Uppsala för att studera litteratur och etologi. Här bor jag med min sambo och vår hund Kili. Jag är också aktiv som ledamot i Djurskyddet Ungdom Stockholm och ansvarar för vår digitala hundgrupp.

På fritiden älskar jag att vara kreativ – jag målar, skriver och skapar digital konst. Dessutom älskar jag av att vara ute i naturen med Kili. Kili adopterades från Polen när han var 11 år. Han är verkligen min bästa vän! Men om jag skulle skaffa fler djur skulle jag gärna vilja ha en katt, hamster eller råttor.

Jag är djupt engagerad i Djurskyddet Ungdom eftersom djurskydd ligger mig varmt om hjärtat. Som barn läste jag tjocka faktaböcker om världens djur och informerade alla omkring mig om regnskogsskövling, tjuvjakt och liknande frågor. Det har alltid varit min dröm att vara en röst för djuren, och genom Djurskyddet Ungdom kan jag göra just det!

Jag brinner särskilt för vargarnas utsatta situation i Sverige, där alltför många genetiskt viktiga vargar dödas, vilket hotar en hälsosam vargstam. Andra frågor som engagerar mig är extrem avel av hundar, problemet med hemlösa katter och smådjurens välfärd.

Jag är otroligt taggad på att fortsätta arbeta för Djurskyddet Ungdom. Tillsammans gör vi skillnad för djuren!

saga.dahlberg@djurskyddet.se

Emelie Lönnebrink

Vice förbundsordförande Djurskyddet Ungdom

20 år, Umeå

Ansvarsområden: Instagram och Hästgruppen

Hej alla djurskyddare! Jag känner mig både peppad och stolt över att fortsätta driva arbetet framåt med Djurskyddet Ungdom. Jag har varit med i förbundsstyrelsen i cirka tre år och älskar att kämpa för att alla djur ska få det bättre.

Hemma går mycket tid åt till min häst Goliat och mina två hundar Kimchi och Alfie. I nuläget tar jag även hand om några råttor åt en kompis under sommaren. På fritiden gillar jag att vidareutbilda mig så mycket som möjligt inom djur och självklart att umgås med dem.  

Jag tycker att alla djurskyddsfrågor är extremt viktiga och att straffen för de som bryter mot djurskyddslagen ska bli strängare.

emelie.lonnebrink@djurskyddet.se

Nathalie Redén

Styrelseledamot Djurskyddet Ungdom

25 år, Halmstad

Ansvarsområden: Ekonomi, samarbetet med Studiefrämjandet och event

Jag sitter som sekretare i förbundsstyrelsen och det här blir mitt andra år. Jag är så peppad på att fortsätta hjälpa alla djur och genomföra massor av roliga aktiviteter och vara med och påverka för djurens bästa.

Själv har jag en hund som heter Lexie, hon är en bichon havanise och är 2,5 år gammal. Vi tränar nosework som är en hundsport där hunden ska leta efter en specifik doft. Dessutom är vi gärna ute i naturen eller tar en löptur tillsammans. Förutom att vara med min hund så studerar jag IT på högskolan.

Jag är med i Djurskyddet Ungdom för att jag brinner för djur och tycker alla djur ska ha det bra! Jag brinner lite extra för hundar och vet att det finns många hundar som är hemlösa eller behandlas illa och det vill jag ändra på!

Hör gärna av er till mig om ni har frågor!

nathalie.reden@djurskyddet.se

Alba Jemina

Styrelseledamot Djurskyddet Ungdom

15 år, Stockholm

Ansvarsområden: Medlemsrekrytering, TikTok och event

Hej! Alba heter jag och har alltid haft ett stort hjärta för djuren och deras rättigheter vilket ledde mig till att engagera mig i Djurskyddet Ungdom. Jag är stolt över att få vara med och göra skillnad!

Min skola har en estetisk inriktning. Så utöver de vanliga lektionerna har jag extra musiklektioner under veckan. Där får jag möjlighet att spela olika instrument och hålla på mer med musik, vilket är ett av mina stora intressen! Hemma har jag en 6-årig katt som heter Stella, men hoppas på fler djur i framtiden!

Min viktigaste djurskyddsfråga är att stärka förhållandena som djuren har i industrierna, allt från mer utevistelse, krav på betesrätt och att begränsa användningen av burhöns. Detta för att säkerställa en mer etisk djuruppfödning!

alba.jemina@djurskyddet.se

Sebastian Hedenborg

Styrelseledamot Djurskyddet Ungdom

27 år, Östersund

Ansvarsområden: Samarbetet med LSU och politisk påverkan

Hej! Sebastian heter jag och är bosatt i Östersund, Jämtland. Trots det har jag aldrig stått på ett par skidor.

Jag jobbar som enhetschef, är engagerad politiskt och tycker om styrkelyft.

Jag har alltid brunnit för omplaceringshundar och har två galgos från Spanien hemma. Jag är engagerad för att driva djurfrågor, brinner extra för att öka medvetenhet och främja hundars rättigheter i Europa. 

sebastian.hedenborg@djurskyddet.se

Linn Hörnell

Styrelseledamot Djurskyddet Ungdom

23 år, Uppsala

Ansvarsområden: Aktuella djurskyddsfrågor/omvärldsfrågor, Politisk påverkan och Instagram

Djurskyddsfrågor har varit ett stort intresse under många år och är något jag aldrig blir trött på att diskutera. Just nu läser jag en kandidat i etologi och djurskydd. För tillfället äger jag inga egna djur, men kommer förhoppningsvis bli jourhem till kaniner igen i höst!

Jag är engagerad i Djurskyddet Ungdom för att jag tycker att djurskyddsfrågor är otroligt viktigt och något som bör få mer uppmärksamhet. Jag brinner lite extra för frågor som rör våra produktionsdjur, speciellt slaktkyckling och gris.

Utöver detta tycker jag mycket om att spela teater. Dessutom gillar jag att odla och vara ute i naturen i största allmänhet.

linn.hornell@djurskyddet.se

Liv Aspebo

Styrelseledamot Djurskyddet Ungdom

23 år, Växjö

liv.aspebo@djurskyddet.se

Senast uppdaterad: 10 juni, 2024