Förbundsstyrelse

Thea Lempiäinen

Förbundsordförande Djurskyddet Ungdom

24 år, Jönköping

Favoritdjur:
Hund

Utöver studier och min roll som ordförande i Djurskyddet Ungdom spenderar jag mycket tid ute i löparspåren tillsammans med min hund Catalina.

Jag tycker att en av de viktigaste djurskyddsfrågorna är att få fram en handlingsplan för att fasa ut djurförsöken samt att fokusera på utveckling av djurfria forskningsmetoder. Även situationen med alla smuggelhundar som föds upp under förfärliga förhållanden och förs in i Sverige berör mig extra hårt.

Jag sitter i styrelsen för att jag tycker att det är fantastiskt roligt och utvecklande att arbeta ihop med vårt härliga gäng. Men framför allt för att jag anser att alla individer har rätt till ett värdigt liv. På många håll utnyttjas djur för människans egen vinning. Det är tydligt att djuren är i behov av vår hjälp och att det bara är vi människor som kan förändra den situationen tillsammans.

Emelie Lönnebrink

Vice förbundsordförande Djurskyddet Ungdom

19 år, Umeå

Favoritdjur:
Alla

Jag har en hund, häst, två gerbiler och en hamster. På fritiden sysslar jag väldigt mycket med hästar och hundträning.

Just nu tycker jag att den viktigaste djurskyddsfrågan handlar om att få stopp på all typ av vanvård av djur.

Jag sitter som vice ordförande i styrelsen för att jag vill hjälpa djuren och för att vi är ett supertrevligt gäng!

Alexander Isaksson

Styrelseledamot Djurskyddet Ungdom

27 år, Karlshamn

Favoritdjur:
Räv

Jag är ledamot både i förbundsstyrelsen Djurskyddet Ungdom och i dess lokalförening Blekinge. Jag sitter också som ledamot för Djurskyddet Karlshamn som hör till vår moderförening Djurskyddet Sverige. I dagsläget har jag inga djur men gissningsvis till årsskiftet kommer det att flytta in tre tamråttor hos mig – Lennart, Gunvald och det tredje namnet har jag ännu inte spikat.

På fritiden, utöver mitt engagemang i Djurskyddet, bakar jag och planerar att öppna ett glutenfritt café med veganska alternativ inom några år.

Den djurskyddsfråga som står mig närmast just nu handlar om problematiken kring djuraffärer bland annat eftersom antalet hemlösa smådjur ökar stort. Jag sitter i styrelsen detta verksamhetsår eftersom jag älskar djur och för att jag tycker djuren ska få en högre status och bättre välfärd.

Vanessa Jonsson

Styrelseledamot Djurskyddet Ungdom

14 år, Borlänge

Favoritdjur:
Ko

Jag har fem katter, två degus, en hamster, en kanin och en hund. På fritiden gillar jag att ta långa skrittturer i skogen eller umgås med mina djur.

En djurskyddsfråga som står mig nära är hur djur ska bli behandlade i fabriker och på slakterier. Jag vill sitta i styrelsen detta år för att jag vill göra skillnad för djuren.

Ebba Kurne

Styrelseledamot Djurskyddet Ungdom

19 år, Norrköping

Favoritdjur:
Tvättbjörn

Jag pluggar och bor i Norrköping. Mitt favoritdjur är tvättbjörn och hemma hos min familj har vi ett gäng katter! Utöver djur intresserar jag mig också för bland annat musik och samhället.

Det finns ingen specifik djurskyddsfråga jag brinner för utan jag tycker det finns många viktiga saker att fokusera på. Jag valde att sitta kvar i styrelsen även detta år då jag tycker det är väldigt roligt och lärorikt!

Catherine Falkbäck

Styrelseledamot Djurskyddet Ungdom

17 år, Stockholm

Favoritdjur: Alla djur

Jag studerar djursjukvård på gymnasiet och bor i Stockholm tillsammans med tre långhåriga colliehundar samt ett gäng gnagare. Jag är gerbiluppfödare på fritiden och syns mycket på gerbil- och hamsterutställningar.

Innan har jag fött upp tammöss och haft ett gäng med guldhamstrar. Förutom att ställa ut gerbiler sitter jag som suppleant i en hamster- och gerbilförening. Jag jobbar även som konståkningstränare, så när jag inte är i skolan eller med mina djur så är jag i ishallen.

Jag brinner för att djur ska sluta säljas i djuraffärer och att djuraffärer ska sluta sälja farliga tillbehör till djur. Många har olika tankar kring att det är positivt med djuraffärer men vad är egentligen positivt med djurplågeri, massavel och sjuka eller missbildade djur? Detta behöver ändras!

KajaLii Karlsson

Styrelseledamot Djurskyddet Ungdom

12 år, Visby

Favoritdjur: Katt och fågel

Jag har en egen katt som heter Leif eller Leffe. På fritiden brukar jag simma och spela pingis. Jag älskar att vara ute i naturen och att åka slalom på vintern. Jag ritar mycket och pysslar, plus att jag gillar att baka. En viktig djurskyddsfråga tycker jag är att den hemska djursmugglingen tar slut och att folk slutar tjäna pengar på att plåga djur.

Jag valde att vara med i Djurskyddet Ungdom för att jag vill kunna påverka de som skapar lagar och regler plus att jag gillar djur.

Senast uppdaterad: 29 juni, 2022