Aktuellt

Bosse

💚 Bosse söker nytt hem igen 💚 Kommer ni ihåg Bosse, den otroligt supersociala killen som för några veckor sen fick ett nytt hem hos Lena och Lennart? Tyvärr så fungerade det inte med Bosse i det nya hemmet, så nu är han tillbaka på ruta 1 i sitt jourhem igen. 💚 Bosse är mycket trevlig, snäll och gosig. Men han är också väldigt krävande och vill ha precis all uppmärksamhet. I det nya hemmet fanns katten Bella och ganska snart såg han till att bokstavligen sätta sig på henne och nästan skrämma livet ur henne. Hon fick inte gå på lådan, och hennes sovplatser gjorde han snabbt till sina. Det blev inte bättre för varje dag som gick, utan sämre. Han vill dessutom desperat gå ut. Trots att man i hemmet hade både innätad altan och rastgård, han skulle utanför det. Han har därför fått gå på promenad i koppel, och det har gått bra, men han vill helst dra iväg själv på äventyr. 💚

Bosse längtar förstås efter sitt alldeles egna hem, kan du ge honom det? Vi söker nu dig som bor på landet, där Bosse kan få gå fritt efter en tid inne såklart, och helst ska du inte ha några andra djur. Finns du därute som vill ge den här supertrevliga, snälla och charmiga killen ett nytt hem? 💚🙏

💚 Kastrerad

💚 Vaccinerad x 2

💚 Id-märkt (chip)

💚 Försäkrad i if djurförsäkring

Gå in på länken nedan, och fyll i en intresseanmälan.

Bosse behöver dig 💚

Katten Molle

Det här är Molle, det var han som förbryllade oss lördagen den 5 februari då han dök upp hungrig, väldigt kontaktsökande och bestämd över att han skulle in någonstans 🙁 Som tur var så bor en i vår förening vid Stenugnsbageriet och gick ut och hämtade in honom, och körde honom till vår föreningslokal. Det var uppenbart att han inte bara var en vanlig utekatt, och inte en typisk hemlös kisse heller. Ett typiskt tecken för att något inte stämmer är att de är så här påstridiga och söker sig in överallt.

Förra året hade vi ett liknande ärende med en katt som sågs framförallt vid S:t Olovsskolan och Karlbergsskolan, tyckte om att vara md barnen. Utöver det så försökte den ta sig in på Hemköp ett flertal gånger, och höll till nere på stan. Efter cirka 3 veckor, och mycket letande, så tog vi henne. Hon fick åka till Huskatten i Västerås i väntan på en ägare vi var säkra på fanns, och mycket riktigt så var det katten Kickan som på något sätt kommit från Kolsva till Köping.

Men den här gången var det Molle från Kungsör som var på villovägar. Hur Molle kommit till Köping vet vi inte, men här var han i alla fall, och han kände inte igen sig. Vi tog honom som sagt till vår lokal så att han skulle få mat och värme, och lite välbehövlig sömn. Tack vare alla delningar här på FB på flera sidor så hörde en tänkbar ägare av sig. Vi hade försökt avläsa chip, men inte lyckats få något napp, men han var så otroligt gosig och tillgiven så svårt att få honom att vara still någon längre stund. Då vi inte heller ville bråka mer med honom, så gjorde vi om det i morse och då fick vi utslag! Under förmiddagen kunde en lycklig Molle och lycklig ägare återförenas. Hur Molle kom till stan vet vi inte, men 1 vecka har han i alla fall vandrat runt här.

Här vilar Molle ut i soffan, lycklig över att vara hemma 💚🙏💚

Vad lär man sig av såna här händelser? Vi i föreningen är ju inte nya i branschen, det är bara föreningen som är relativt ny. Flera av oss har tidigare erfarenhet ifrån arbete på på katthem. Det är ett katthem vi vill ha också, men resan dit tar ett tag, och vi behöver bli en väldigt stark förening med många medlemmar. Och vi behöver förstås pengar till det.

Många har väldigt många åsikter också när något sånt här händer. Att ”någon ska fånga in katten” är en vanlig åsikt. Vem den någon är, det talar man inte om. Här i Köping finns inget katthem än så länge då. I närliggande orter finns, men de är alltid överfulla och att bara rycka ut så när snabbt och ta hand om en katt är inte riktigt så de ofta jobbar. Vi finns här, och vi är tacksamma för att vi kan hjälpa till ibland. Vi har ju även fångat in med fälla några katter, som vi placerat i frivilliga jourhem, och att de sen fått nya hem. Vi jobbar på så gott vi kan.

Katter man ser ute är inte alltid hemlösa eller på rymmen, man kan inte plocka in vilka katter som helst och hur som helst. En kisse som den här däremot, det märker man att det är något som inte är bra. Så uppenbart hjälpsökande, då behöver man hjälpa till. Du som privatperson, nog har du ett lite utrymme, om så bara ett badrum/toalett där du tillfälligt kan ta in en kisse i nöd, under tiden du kollar på FB-sidor, kontaktar olika katthem/djurskyddsföreningar osv. Ring även polisen och kolla om det finns en anmälan.
Du gör skillnad, och förhindrar att något dåligt händer med katten under tiden.

Viktigt också att dela sidor också när någon katt hittas, och här fick vi stor genomslagskraft. Så tacksamma för att vi fick så många nya följare också. Vi behöver synas, och folk behöver veta att vi finns. Vi fick många trevliga privata meddelanden igår också, med positiv pepp och flera personer som kan tänka sig att ställa upp som framtida jourhem och även hjälpa till i föreningen.
Djur berör och förenar, det är härligt!

Den här lilla Molle hade kunnat hamna någon annanstans igår, då det dök upp någon med en kattbur och skulle ta katten till en kompis som ville ha en katt. Så kan man givetvis inte heller göra, om man inte tänker sig en fortsättning sen, och att man kontrollerar om katten verkligen har en ägare.

Det var fler som hörde av sig med bilder på liknande katter, och hoppades att det var deras katt.

Nåja, slutet gott och allting gott för Molle och hans familj. Det kändes bra att kunna hjälpa till, och att allting gick bra.

En sån tur att Molle var märkt! Den 24 februari hoppas vi på en lag om obligatorisk ID-märkning och registrering av katter också, till det återkommer vi med mer information vad det betyder för dig som har utekatt.

Vill du stödja vår verksamhet, på väg mot ett katthem, genom att bli medlem eller skänka en gåva, tar vi tacksamt emot det. Vi garanterar att alla skänkta pengar/medlemsavgifter går oavkortat till att ta hand om djur/starta katthem. Vi har inga administrationsavgifter, inga personalkostnader eller liknande. De fasta kostnader vi har för vår lokal finansieras via öronmärkta bidragspengar 💚

Swish 123 109 74 76 Visa mindre

Vi finns i vår lokal på Esplanaden 1 i Köping!

Vi har precis inlett ett samarbete med Hedströmsdalens Ornitologiska Förening, Vi kommer att hjälpa till med vintermatning av fåglar i Karlbergsskogen. Gå gärna in på deras hemsida och läs om deras fina fågelprojekt! http://www.alecodoattis.se

MINNESLUND

Vi arbetar för att kunna upprätta en minneslund för sällskapsdjur i Köping. Vi har skickat in en skrivelse till Kommunstyrelsen, och väntar på ett förhoppningsvis positivt svar. Tanken är att vi i föreningen ska sköta om minneslunden.

Senast uppdaterad: 18 april, 2024