Adoptera

Hur adopterar jag?

Om du vill adoptera en katt så kontakta oss via intresseformuläret som finns i de olika annonserna under rubriken ”Söker hem” här på hemsidan. Vi hjälper dig att finna rätt katt som passar dig och din vardag.  

När du kontaktat oss kommer vi ställa frågor och besöka dig i ditt hem. Detta för att se så du är det rätta hemmet för katten. Vi är måna om att katten hamnar i rätt hem, därför är det inte säkert att just den katten du önskar flyttar till dig. 

En intresseanmälan är inte bindande från någon part. Köpeavtal skrivs när katten hämtas och detta avtal gäller även som kvitto.

Vid adoptionen skrivs ett avtal där man förbinder sig att vårda katten väl och tillgodose dess behov.  Du får inte avliva, omplacera eller på annat sätt förändra tillvaron för katten utan att ta kontakt med Djurskyddet Vilsna Tassar Hällefors. Det är den som skall adoptera katten som skall hämta och skriva under avtalet. Om katten far illa eller hemmet visar sig vara olämpligt har vi rätt att återta katten omedelbart och utan återbetalning! Vi följer upp kattens fortsatta tillvaro genom kontakt med Dig som djurägare. Avtalet gäller även som kvitto. 

När katten är leveransklar (färdigvaccinerad, avmaskad och ID-märkt, samt kastrerad om katten är könsmogen) hämtas den när det passar bäst enligt överenskommelse mellan nya ägaren och ansvarig för katten.

Innan dess, passa på att fundera över om det verkligen är den katten du vill tillbringa 15-20 år med framöver. Om du ångrar dig är det bara att ringa och säga det, en adoptionsansökan är ej bindande. Det är dock viktigt för oss att snarast få veta om du ångrat dig.

Adoptionspriser från och med 1 mars 2024

Katter upp till 10 år      Katter 10 år eller äldre        Vid adoption av 2 katter

1800 kr                                1 400 kr                             3 200 kr

VAD SOM INGÅR

Vuxna katter är grundvaccinerade två gånger mot kattpest och kattsnuva, kastrerade och ID-märkta.

Kattungar är grundvaccinerade två gånger mot kattpest och kattsnuva. Djurskyddet Vilsna tassar bekostar dessutom kastrering och ID-märkning förutsatt att det utförs så snart katten blir könsmogen, senast det datum katten fyller tio månader (gäller både honor och hanar). 


Senast uppdaterad: 24 februari, 2024