Jourhem

Då föreningen Djurskyddet Vilsna tassar Hällefors är en ideell förening som inte har någon karantän i vår katthemsverksamhet så är vi beroende av privatpersoner som vill hjälpa till att ta hand om hemlösa katter. Jourhemmen verkar då som ett tillfälligt hem där katten får vara till dess att den flyttas till katthemmet eller ett tryggt för alltid-hem med kärlek och värme.

Att vara jourhem innebär att du är ett tillfälligt hem för en eller flera katter som i annat fall skulle vara hemlösa. Katten får bo hos dig till dess att den har blivit kastrerad och dubbelvaccinerad, tiden för detta kan variera. Många av katterna som varit hemlösa under längre tid är skygga och har därför behov av att komma till ett lugnt och tryggt jourhem där de får vara på sina egna villkor.

Katten som kommer till dig som jourhem är oftast inte vaccinerad, kastrerad eller ID-märkt. Katten kan också ha behov av veterinärvård. Utifrån detta är det bra om katten till en början kan bo avskilt i det fall att du har egna husdjur. Djurskyddet Vilsna tassar Hällefors är ägare av katten som bor hos dig och föreningen står därför för veterinärkostnader. Katten kan även ha behov av att avmaskas och behandling av öronskabb. Detta är något som föreningen hjälper dig med. Föreningen kan även hjälpa dig med kattmat och kattströ.

Som jourhem får du kontaktuppgifter till en kontaktperson. Kontaktpersonen kan ge dig råd, hjälp och stöd. Kontaktpersonen är också den som fattar beslut kring katten som bor hos dig. När du väljer att bli jourhem så får du utförlig information kring kontakter, vad som krävs av dig som jourhem (sammanfattat ett bra miljö för katten) samt vilket stöd du har rätt till från oss som förening.

Är du intresserad av att hjälpa till?

Vill du vara med och hjälpa hemlösa katter genom att vara jourhem är du varmt välkommen att kontakt oss via vår Facebook-sida eller vår mail vilsnatassar@djurskyddet.se.

Det finns alltid katter som har behov av att få ett tryggt hem att utvecklas i.

Senast uppdaterad: 28 september, 2022