Stöd oss

Då föreningen Djurskyddet Vilsna tassar Hällefors är en ideell förening, som dessutom har en katthemsverksamhet (på Prästgatan 17 i Grythyttan) så är vi beroende av privatpersoner och företag som på olika sätt vill hjälpa och stötta hemlösa katter i kommunen.

Bli medlem

Medlemmar är viktigt för att föreningen ska hållas vid liv. Att vara medlem kostar 200 kronor/år. Av medlemskostnaden går 100 kronor till Djurskyddet Sverige som arbetar med praktiskt djurskyddsarbete samt ett långsiktigt påverkansarbete för ett starkare djurskydd.  Resterande 100 kronor går direkt till oss som lokalförening. Som medlem får du även tidningen Djurskyddet som ges ut fyra gånger om året. Du får även ta del av ett antal medlemsförmåner så som rabatt hos olika nätbutiker. Mer information finner du här.

Ekonomisk stöttning

Då Djurskyddet Vilsna tassar Hällefors är en ideell förening är vi beroende av ekonomiskt stöttning för att hjälpa hemlösa katter. Vanliga kostnader för föreningen är veterinärkostnader, kattmat och kattströ. Vi tar därför tacksamt emot bidrag via bankgiro 5369-6365 eller Swish 123 565 22 43. Du kan även bli månadsgivare via autogiro. Läs mer om det här.

Bli jourhem

Att vara jourhem innebär att du är ett tillfälligt hem för en eller flera katter som i annat fall skulle vara hemlösa. Katten får bo hos dig till dess att den har ett annat hem att flytta till, tiden för detta kan variera. Många av katterna som varit hemlösa under längre tid är skygga och har därför behov av att komma till ett lugnt och tryggt jourhem där de får vara på sina egna villkor. Mer information om att vara jourhem finner du här.

Bli volontär

Vi har alltid behov av volontärer inom verksamheten. Att vara volontär innebär uppgifter så som att hjälpa till att ta katter till veterinär, hjälpa till i katthemmet, fånga in katter, sätta upp lappar om verksamheten eller att vara kontaktperson till våra jourhem.

Är du intresserad av att hjälpa till?

Vill du vara med och hjälpa hemlösa katter genom att vara jourhem eller har du frågor och funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss via vår Facebook-sida eller maila oss på vilsnatassar@djurskyddet.se.

Senast uppdaterad: 28 september, 2022

Skänk en gåva

Bankgiro: 5369-6365 Swishnummer: 123 565 22 43.