Nyhetsbrev mars 2023 med kallelse till årsmöte

Nyhetsbrev mars 2023 med kallelse till årsmöte

Våren närmar sig med ljus och värme. I skrivande stund skiner den efterlängtade solen. Inom kort är gräset grönt och blommorna slår ut. Djurens ungar finns snart på många olika håll i naturen. Med det kommer också problem med upphittade fågelungar, rådjurskid eller andra små djur som förmodas vara övergivna av sin mamma. Då gäller det att vi handlar med kunskap annars är risken stor att vi ställer till det med djurlidande som följd. Att göra rätt är oftast inte svårt, det gäller bara att veta vad man ska göra. En grundregel är att naturen i de flesta fall fungerar bättre än vi tror. Mamman kanske bara är i väg ett ärende och återkommer strax till sin unge.

Intressant föredrag

Passa på att lära dig hur du bör göra med övergivna, skadade eller sjuka vilda djur. Urban Rundström från Vilthjälpen Oskarshamn kommer och berättar vad vi kan och bör göra om vi råkar på skadade eller övergivna djur. Vi får också reda på vad vi inte bör göra och vad man inte får göra. Vilthjälpen tillhör KFV som står för Katastrofhjälp – Fåglar och Vilt, ett riksförbund med ett 40-tal lokalföreningar som jobbar med rehabilitering av vilt på godkända anläggningar. Se www.kfv-riks.se.

Urban Rundströms liv präglas av ett stort naturintresse och förutom att jobba med viltrehabilitering har han fågelskådat i mer än 45 år. Han jobbar med inventering av fåglar, ringmärker och deltar i forskning. Urban är en mycket skicklig fotograf och vi kan hoppas på ett och annat fint foto att titta på.

Välkommen till föreläsningen den 18 april 2023 kl. 18.30 i Equmeniakyrkan på Bergövägen 2 i Växjö!
Ta gärna med dig intresserade vänner. Vi bjuder på frukt i pausen.
Gratis för medlemmar, övriga betalar 100 kronor.

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE

Årsmötet hålls tisdagen den 28 mars 2023 kl 18.30 i Equmeniakyrkan på Bergövägen 2 i Växjö. Årets djurskyddsstipendier delas ut och stipendiaterna berättar hur stipendierna ska användas för att åstadkomma förbättrat djurskydd.

Dagordning för mötet, verksamhetsberättelse och ekonomisk årsrapport kommer att finnas på hemsidan www.djurskyddet.se/kronoberg.

Styrelsen jobbar med att ta fram ytterligare en aktivitet under våren och minst två föreläsningskvällar till hösten. Det är dock inte klart ännu så vi återkommer i nästa nyhetsbrev med information.

Har du idéer om ett lämpligt ämne att ta upp eller förslag på bra föreläsare inom djurskyddsområdet så hör av dig till info@djurskyddetkronoberg.se med förslag. Det kanske kan resultera i en föreläsning redan till hösten.

Hälsningar
Styrelsen Djurskyddet Kronoberg

Nyhetsbrev maj 202422 maj, 2024 Nyhetsbrev december 20239 april, 2024 Nyhetsbrev september 20236 oktober, 2023 Nyhetsbrev september 202212 september, 2022 Nyhetsbrev maj 202213 maj, 2022