Nyhetsbrev september 2022

Hej!
Sommaren övergår i höst och verksamheten i Djurskyddet Kronoberg går in i en ny termin. Vi hoppas och räknar med att smittan ska hålla sig i schack så att vi kan träffas på ett normalt sätt. Vi planerar för en spännande höst.

Första hjälpen för katter

Den 12 september kl. 18.30 kommer Anya Thörnqvist till Equmeniakyrkan och föreläser om katter. Anya är leg. veterinär och beteenderådgivare och driver företaget Beteendeveterinären. Har du funderat på varför katter spinner? Eller varför de verkar vara så förtjusta i lådor? Kanske har du haft problem med en katt som kissat på olämpliga ställen eller som bits mitt i en gosstund? Under kvällens föreläsning kommer kattens språk, beteenden och de vanligaste beteendeproblemen tas upp, samt vad du som ägare kan göra åt dem.

Medlemsresa till Universeum

Planering pågår för en medlemsresa lördagen den 8 oktober till Universeum i Göteborg. Den preliminära planen är avresa från Växjö kl. 8.00, en fikarast med egen kaffekorg och ankomst Universeum kl. 11.30. Åter i Växjö senast kl.19. Resan är för medlemmar, det går bra att bli medlem i samband med resan. En mindre avgift kommer att tas ut, storleksordningen 200:-. Djurskyddet Kronoberg bjuder medlemmarna på överskjutande kostnader för bussresan och inträdet. Lunchen får man ordna själv, det finns restaurang på Universeum.

Föreläsning med professor Per Jensen

Måndagen den 7 november återkommer vår populäre föreläsare Per Jensen och talar med rubriken Världens vanligaste fågel – en kärleksförklaring till höns.
Det finns fler höns i världen än någon annan fågelart. Du kanske trodde att höns är yra i huvudet och att en hönsgård är ett kacklande kaos? Då har du en del överraskningar att vänta under den här föreläsningen. Hönsens sociala liv är bland de mest avancerade i fågelvärlden, deras språk är rikare än för någon annan art och deras tankeförmåga är mycket större än många tror. En nykläckt kyckling kan både räkna och dra slutsatser och hönsens känsloliv är rejält underskattat. Tyvärr tas mycket lite hänsyn till hönsens behov i den storskaliga ägg- och kycklingproduktionen. Har du en flock hobbyhöns hemma kan du också räkna med några goda råd om vad de egentligen behöver och uppskattar.

Föredrag om Djurskyddet Kronoberg och Djurskyddet Sverige

Onsdagen den 23 november kl. 14 berättar vår ordförande Björn Dahlén om Djurskyddet Kronoberg på en träff hos STF Värend. Den hålls i Pensionärernas hus på Skyttegatan 13. Föranmälan hos STF gäller.

Facebook, Instagram och hemsida

Djurskyddet Kronoberg gör debut på Facebook och Instagram. Sidorna är under uppbyggnad. Vår hemsida kommer givetvis att finnas kvar med adressen www.djurskyddet.se/kronoberg.

Hälsningar
Styrelsen Djurskyddet Kronoberg