Nyhetsbrev september 2023

Hej alla medlemmar!

Hösten är här och Djurskyddet Kronoberg önskar att vi alla får en trevlig höst och vill berätta vad vi har för aktiviteter på gång.

En kväll om kaniner 

Tisdagen den 17 oktober kommer Maria Gustavsson och berättar om kaniner för oss. Kaninen är ett ofta missförstått djur, inte det enkla nybörjardjur som vi kanske har trott. Maria lär oss det viktigaste om vad kaniner behöver för att må bra och ha ett gott liv. Vet du till exempel att kaniner inte bör äta morötter?

Maria är etolog med en masterexamen i husdjursvetenskap. Hon är utbildad djurskötare och arbetade i många år som djurvårdslärare. Maria är författare till boken #KANIN och brinner för att utifrån ett vetenskapligt perspektiv sprida kunskap om ett av våra mest komplexa och missförstådda husdjur, kaninen.

Tisdagen den 17 oktober kl. 18.30 i Equmeniakyrkan, Bergövägen 2 i Växjö.

Rovdjursafton

Måndagen den 13 november kommer rovdjurshandläggaren Magnus Lundmark från Länsstyrelsen i Kronobergs län och berättar för oss om lagstiftningen runt rovdjur, vad som styr förvaltningen av rovdjursstammen och vad länsstyrelsen har för uppdrag och ansvar. Innebär rovdjuren risk för våra tamdjur? Hur skyddar vi våra tamdjur och behöver rovdjuren något skydd? Det kommer finnas gott om tid för frågor och diskussion. 

Måndagen den 13 november kl. 18.30 i Equmeniakyrkan, Bergövägen 2 i Växjö.

Hundens hemligheter

Tisdagen den 23 januari 2024 kommer professor Per Jensen åter till oss för att skingra en del av mystiken runt hundens hemligheter. Han har skrivit en bok med samma titel och kommer att förklara mycket av det han skriver om i sin bok.

Studiebesök på Ingelstads lantbruksskola och zoologiska park

maj – juni 2024 planerar styrelsen att ordna ett besök på lantbruksskolan i Ingelstad med guidning på Ingelstad djurpark med tio djurarter, t.ex. zebra, vallaby, alpacka, och Afrikansk dvärgget.

Medlemsresa

Planering pågår för en medlemsresa under 2024. Tanken är att ordna en bussresa till Eriksbergs safaripark nära Karlshamn.

Ta gärna med vänner till våra olika aktiviteter och berätta gärna om våra föreläsningar.

Djurskyddsstipendium

Djurskyddet Kronobergs djurskyddsstipendium till Tycho Carlssons minne kommer att utlysas mot slutet av året. Stipendiebeloppet är i år höjt till maximalt 100 000 kronor.

Hälsningar
Styrelsen Djurskyddet Kronoberg