Om adoption

Många av våra katter har en tuff livshistoria i bagaget. Därför är det extra viktigt att hitta kärleksfulla och trygga hem som passar just dem. Vårt mål är alltid att de ska få stanna i sitt nya hem för resten av sitt liv.

Rätt hem till rätt katt
Vi jobbat hårt för att matcha rätt katt med rätt person och därför ställer vi många frågor vid första kontakten. När du gör en intresseanmälning till oss vill vi gärna att du berättar om dig själv och din livssituation, vad du arbetar med, om du har familj eller djur sedan tidigare. Innan katten får flytta hem till dig gör vi ett hembesök. Vid hembesöket tittar vi på om dina önskemål matchar katten, du har möjlighet att ställa frågor till oss och vi går igenom vårt adoptionsavtal.
För att se till att både katten och du trivs med varandra har du fyra veckors ångerrätt vid köp. Då återbetalas hela köpesumman.

Behandlad hos veterinär
När en katt kommer till oss genomgår den snarast möjligt en veterinärundersökning. I samband med besöket blir katten kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Skulle katten bära på smittor eller parasiter kommer vi behandla mot detta. Vi gör allt för att katten ska vara fullt frisk vid flytt.

Kattungar
Mer om kattungar under fliken ”Adoptera kattunge”.

Adoptionsavtal och adoptionskostnad
Vid varje adoption skrivs ett adoptionsavtal. I avtalet finns uppgifter om katten samt vilka villkor som gäller. Du kan få adoptionsavtalet skickat till dig via mail om så önskas, annars går vi gemensamt igenom avtalet vid hembesöket.

Försäkring
Våra katter är försäkrade via Agria och du väljer själv om du vill behålla försäkringen. Du blir kontaktad av vårt ombud efter köp. Vi rekommenderar starkt att du håller din katt försäkrad.

Utekatt
Önskar du en utekatt vill vi att du skriver det i din intresseanmälan till oss. Alla katter passar inte att gå ut och vi bedömer katterna individuellt. Våra katter ska bo inomhus i minst 4 veckor innan utevistelse. Katten behöver ett par veckor på sig inne för att lära sig hur sitt nya hem luktar och ser ut. Katter som går ute utsätts för större risker. Tänk gärna igenom hur dina förutsättningar för en utekatt ser ut. Bor du inne i stan eller intill en stor väg är det inte lämpligt att ha en utekatt.

Att tänka på innan katten kommer
Vi tar med oss den mat som katten är van att äta. När din nya familjemedlem kommer finns det ett par saker du behöver ha hemma:

-Mat-och vattenskål
-Leksaker
-Klösbräda/klöspelare
-Kattsand
-Kattlåda + spade
-En lugn plats för katten att gå undan

Senast uppdaterad: 8 november, 2020