Att adoptera katt från oss

Många av våra katter har en tuff livshistoria i bagaget. Därför är det extra viktigt att hitta kärleksfulla och trygga hem som passar just dem. Vårt mål är alltid att de ska få stanna i sitt nya hem för resten av sitt liv.

Rätt hem till rätt katt
Vi jobbat hårt för att matcha rätt katt med rätt person och därför ställer vi många frågor vid första kontakten. När du gör en intresseanmälan till oss vill vi gärna att du berättar om dig själv och din livssituation, vad du arbetar med, om du har familj eller djur sedan tidigare. Innan katten får flytta hem till dig gör vi ett hembesök. Vid hembesöket tittar vi på om dina önskemål matchar katten, du har möjlighet att ställa frågor till oss och vi går igenom vårt adoptionsavtal.

Kattungar
Mer om kattungar under fliken ”Adoptera kattunge”.

Utekatt
Önskar du en utekatt vill vi att du skriver det i din intresseanmälan till oss. Alla katter passar inte att gå ut och vi bedömer katterna individuellt. Våra katter ska bo inomhus i minst 4 veckor innan utevistelse. Katten behöver ett par veckor på sig inne för att lära sig hur sitt nya hem luktar och ser ut. Katter som går ute utsätts för större risker. Tänk gärna igenom hur dina förutsättningar för en utekatt ser ut. Bor du inne i stan eller intill en stor väg är det inte lämpligt att ha en utekatt.

Behandlad hos veterinär

Vi gör alltid en hälsokontroll på alla våra djur innan de adopteras ut vilket innebär att du som ny ägare vet att djuret är friskt alternativt vilka åkommor djuret har. Alla våra katter blir kastrerade, vaccinerade och ID-märkta.

Adoptionsavtal och adoptionskostnad
Vid varje adoption skrivs ett adoptionsavtal. I avtalet finns uppgifter om katten samt vilka villkor som gäller. Du kan få adoptionsavtalet skickat till dig via mail om så önskas, annars går vi gemensamt igenom avtalet vid hembesöket. Köpeskillingen för våra katter är 1600 kr.

Försäkring
Våra katter är försäkrade via Agria och du väljer själv om du vill behålla försäkringen. Du är skyldig att hålla din katt försäkrad från överlåtelsedagen. Du blir kontaktad av vårt ombud efter köp där du kan välja att förlänga försäkringen.

Att tänka på innan katten kommer

Du får vid flytten med foder som katten är van att äta. När din nya familjemedlem kommer finns det ett par saker du behöver ha hemma:

-Mat- och vattenskål
-Leksaker
-Klösbräda/klöspelare
-Kattsand
-Kattlåda + spade
-En lugn plats för katten att gå undan

Senast uppdaterad: 12 mars, 2023