Bli volontär

Är du nyfiken på vår verksamhet och funderar på att bli volontär?  Så roligt!
Hos oss bor djur som haft det tufft och som nu står inför en stor förändring. Några har precis anlänt till vårt djurhem, några bor i jourhem för rehabilitering och några är redo för att adopteras ut.
Som volontär hos oss kommer du vara med och hjälpa dem på resan till ett tryggt liv.

Fundera innan!
Innan du hör av dig till oss vill vi att du funderar över hur mycket tid du har att lägga som volontär. Vår verksamhet och våra djur behöver kontinuitet, därför ska du kunna ta två tillsynspass i veckan. Ett tillsynspass innebär städ. mockning av lådor, utfodring och eventuell medicinering. 

Fundera på vad som är din drivkraft och hur du vill använda den för att hjälpa till och själv känna att du mår bra.

Har du ett tydligt mål med vad du vill göra skapar det motivation och engagemang.

Rekryteringsprocessen
När du redo för att engagera dig hos oss kommer du att få träffa någon ur verksamheten för en intervju. Syftet med invervjun är att vi ska lära känna varandra. Under träffen kommer vi presenentera vår förening och ställa frågor till dig.
Efter träffen återkopplar vi till dig inom ett par dagar med besked om att du är godkänd som volontär eller om vi har fler frågor och funderingar

Introduktion
Du kommer att få introduktionspass på djurhemmet av vana, trygga volontärer. Se, lär och passa på att fråga!
Efter dina introduktionspass är du redo att volontärarbeta på egen hand.

Ska du ingå i en arbetsgrupp kommer du att läras upp under en längre tid. Beroende på vilken arbetsgrupp du tillhör varierar introduktionen.
Vilka arbetsgrupper vi har i dagsläget beskrivs nedan. Är det någon grupp som intresserar dig? Skriv det i din ansökan!

Katthemsgrupp på Facebook
Vi har en grupp för volontärer på katthemmet där det kontinuerligt kommer information om verksamheten. Här läggs det upp information om djuren och deras skötsel. Du kan ställa frågor eller själv skriva in information. Viktig information går på så sätt snabbt ut till alla volontärer.

Vill du engagera dig i en arbetsgrupp?
Vår förening är så mycket mer än ett djurhem. Bakom kulisserna pågår ett stort arbete för att driva verksamheten framåt. Förutom styrelsen som är föreningens beslutande organ har vi arbetsgrupper som ansvara över olika områden. Till exempel finns en grupp som sköter foderbeställningar, schemaläggning och driften på katthemmet, en annan som hanterar föreningens ekonomi genom att driva lotteri, event, söka bidrag och sponsorer. Vi har grupper som hanterar nödrop, platsläge och veterinärturer, gör hembesök hos blivande jourhem och adoptörer, agerar kontaktperson för jourhem och sköter annonsering av djur på våra hemsidor.
Det kanske är här ditt engagemang och driv ligger? Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Volontärpolicy
Alla volontärer som arbetar hos oss följer vår volontärpolicy. Vi uppskattar om du har läst igenom den noggrant innan du anmäler intresse. Du kan läsa vår volontärpolicy
här.

Ansökningsformulär
Skriv så utförligt som möjligt.

  Har du läst och förstått informationen ovan?
  JaNej

  Har du körkort?
  JaNej

  Har du erfarenhet av katter och katters beteende sedan tidigare?
  JaNej

  Är du bekväm med att utföra uppgifter som till exempel medicinering och enklare sårvård?
  JaNej

  Kan du tänka dig att engagera dig i någon av våra arbetsgrupper?
  JaNej

  *Obligatoriska fält.

  Senast uppdaterad: 8 november, 2020

  VOLONTÄRPOLICY

  Alla volontärer som arbetar hos oss följer vår volontärpolicy. Vi uppskattar om du har läst igenom den noggrant innan du anmäler intresse: volontärpolicy