Hur tar vi hand om katterna?

På katthemmet i Löt, Strängnäs, gör våra engagerade medlemmar i katthemsgruppen stora insatser för att hemlösa och övergivna katter ska få ett bättre liv. Vi tar hand om närmare 100 katter årligen.

Katterna på katthemmet får daglig omvårdnad med mat, vatten, städning och omklappning. Alla katter vaccineras, märks och steriliseras/kastreras hos traktens veterinärer. Vi ser till att katterna får medicinsk behandling om de är skadade och sjuka.

De som ingår i katthemsgruppen är proffs på att ta hand om katter som från början är sjuka, deprimerade eller aggressiva. Genom kattskötarnas tålmodiga och oförtröttliga arbete lyckas katterna bli harmoniska och friska. Beviset för detta är att katterna som tas om hand på katthemmet får nya hem och blir älskade familjemedlemmar. En del katter får snabbt ett nytt hem medan det tar lite längre tid för andra. Kattungar har det lättast. Men förr eller senare kommer det besökare till katthemmet som söker och finner precis den katt de vill ha. Varje söndag eftermiddag är det öppet hus på katthemmet och då uppstår ofta ömsesidigt tycke.

Senast uppdaterad: 10 oktober, 2021