Om oss

Vid ett möte den 21 januari 2011 utsågs ett interimstyrelse för den nya föreningen som småningom blev bildad den 21 maj 2011.

Vi planerar att bedriva djurskyddsverksamhet innebärande omhändertagande och omplacering av i första hand katter och i mån av jourverksamhet, i vissa fall, även andra sällskapsdjur.

Tanken är att vi skall medverka till att kattproblemet i kommunen ska minska eller helst helt försvinna. Vi vill genom information och opinionsbildning medverka till att kattens status höjs. Detta kan ske bland annat genom massmedia, medverkan vid olika evenemang då vi delar ut material och talar med intresserade, marknader och loppis är också bra tillfällen.

Vi tror att en viss serviceverksamhet skall finnas inom föreningens ram. Många personer, särskilt äldre och funktionshindrade har svårt att ta sig till veterinär med sina husdjur. Vi arbetar för att utsatta djur skall få det bästa vi kan erbjuda d.v.s. skydd, mat, vatten och veterinärvård och sist men inte minst all den kärlek, uppmärksamhet och omvårdnad de förtjänar och att de tillsist får ett hem som de förtjänar.

Senast uppdaterad: 15 januari, 2020