Vad vi gör

Vi tar emot katter och andra smådjur som av olika anledningar behöver nya hem. Det kan röra sig om upphittade ägarlösa katter eller katter som hotas av avlivning för att ägarna inte kan ha dom kvar och hittar ingen som kan ta hand om. Förvildade och skygga ”ladugårdskatter” är ett stort bekymmer och dom allra flesta går tyvärr en plågsam död till mötes när vintern kommer. Dom som blir infångade av Djurskyddet har tur, dom får komma in i värmen och får maten serverad. Hundar och större djur har vi inte plats för i djurhemmet, men ibland finns det jourhem att tillgå.

Allergier och förändrade familjeförhållanden är exempel på orsaker till att djur behöver omplaceras. I första hand vill vi att ägaren själv försöker hitta ett nytt hem åt sitt djur och vi hjälper gärna till med annonsering, vi kan också ta emot djuret i mån av plats, och för närvarande tar vi då en avgift på 500 kr.

Innan vi placerar om en katt eller kanin ser vi till att den är kastrerad, vaccinerad, försäkrad och Id-märkt. Den nya ägaren till en kattunge eller kaninunge förbinder sig att kastrera den när den har nått rätt ålder. För närvarande tar vi 1200 kr för en katt, 1200 kr för en hankanin och 1500 kr för en honkanin.

Vi har ett katthem/djurhem och en karantänbyggnad. Våra lokaler är godkända av länsstyrelsen och kunskapskraven är uppfyllda.

Vi är noga med var djuren placeras och den nya ägaren skriver på ett avtal där hen bland annat förbinder sig till att ta hand om djuret på bästa sätt, att ta djuret till veterinär vid misstanke om sjukdom, att djuret får sina behov tillgodosedda och att djuret inte på något sätt utsätts för fara.

Senast uppdaterad: 1 mars, 2024