Djurens dag

I dag är det DJURENS DAG!

Kattfoten har funnits i 17 år och vi kämpar dagligen med hemlösa katter.

Telefonen ringer konstant, mailen till vår mailbox hopar sig. Det är då larm om upphittade avmagrade katter, såsom okastrerade hankatter, dräktiga honor, mammor med redan födda små kattungar, oftast där kattungarna redan börjar bli förvildade.

Situationen för hemlösa katter är värre än någonsin! De de nya reglerna som började gälla 15 juni 2020 att man BÖR kastrera sin katt för att förhindra okontrollerad förökning har tyvärr inte gett någon effekt alls. Att det även blivit ”coronakatter” råder det inga tvivel om, folk skaffade katt utan någon som helst eftertanke. På senare tid  kommer dessutom folk in utan förvarning, direkt till katthemmet  med en katt i famnen och säger rent ut:  ” vi vill inte ha den längre”. De har inte ens inskaffat en transportbur  att frakta katten i.

VARFÖR tar det ALDRIG slut? VARFÖR blir det inga förändringar?

Att kämpa i motvind år efter år, tar på våra krafter. Därav har vi ett tråkigt medelande till våra trogna ALMANACKSKÖPARE och våra trogna SPONSORER till almanackan. Vi får tyvärr meddela att vi inte mäktar med att få till en almanacka för 2022, då det ligger mycket arbete och tid bakom en sådan. Tiden och orken räcker helt enkelt inte till under de omständigheter som råder för alla dessa hemlösa katters situation just nu. Vi måste lägga all fokus och energi på katterna.

Vi är lika ledsna som ni, då vi förstått att just våra almanackor med vårt koncept varit väldigt populära.

Vi är också bedrövade för det blir även ett stort inkomstbortfall för oss.  Vi hoppas därför och vädjar att ni stöttar oss i höst och framöver. Inga bidrag är för små! Vi är så oerhört tacksamma för era gåvor och utan ER stöttning klarar vi oss inte.

Almanackor kommer dock att komma från Djurskyddet Sverige, så almanackor i annan form kommer att finnas.

Kramar till Er alla!

Vill ni stötta oss är vårt BG 5479-8798 eller swish  0708190350 (Eva Lundgren) märk stöttning.