Hemlösa katter svälter

Varför?!
Varför är det så lätt att bara gå förbi en sån här mager katt? Att bara ignorera?

Ni ser bilden och tänker kanske ”så söt!” Och visst är hon? Men, hennes hjärta stoppade inatt på Slöinge djursjukhus… Hennes död var plågsam pga svält. Hon krampade och dog. Det är vad svält gör med katter, det är så deras liv slutar när de svultit länge… De krampar sig döds! Hon hittades mitt i skogen, mager och medtagen. Hon hade inte fått mat på minst två veckor, hennes mage var helt tom. Dumpad? Det här är ödet katterna ofta går till mötes när de dumpas.

Hur kan människor vara så ignorant? ”En katt klarar sig ute.” Nej, en katt klarar sig inte själv ute. Denna lilla krabat fick inte en chans i livet. Alla djur har lika stort värde som vi människor, de är inte en förbrukningsvara!

Hon fick aldrig chansen att få komma till en kärleksfull familj. Det väntade henne idag. Men hon fick istället lida sig till döds…

Titta på bilden och ta ert ansvar – kastrera era katter! Detta är tyvärr vardag för oss på katthemmet. En vardag vi inte vill uppleva! Varje gång går våra hjärtan sönder. Varje gång gråter vi oss till sömns. Varje gång känns det som vi förlorar en anhörig. Jo, faktiskt… Så känns det för oss.

Hon fick aldrig sin rättighet att leva.

Det pratas så mycket om att man inte ska ge en mager katt mat. För då blir man ansvarig för hen. Men… du blir lika ansvarig för att katten ligger under något skjul någonstans och krampar sig till döds. Mata katten! Ta kontakt med katthem, då tar vi över ansvaret. Detta är en sanning som sker hela tiden. Vad ger oss människor rätten att bestämma över att en katts liv ska vara ett sånt öde till mötes?!

Just här, hos denna lilla tösen, så är det någon som sett att hon är en börda. En börda för de har säkert fått en massa kattungar där de inte vet hur de ska göra med alla. Hur man löser problemet? Man KASTRERAR SINA KATTER!