Susann Jönsson

En volontär som startade en ny karriär genom sitt arbete hos Kattfotens katthem.

År 2013 var Susann mellan 2 jobb och blev under tiden volontär hos oss på Kattfotens katthem. Det var med stor glädje och stort engagemang som hon åtog sig sin volontärtjänst. Varje dag tog hon sig till katthemmet och skötte om katterna, aktiverade dem och höll koll på deras hälsa. Det märks att Susann har ett genuint och passionerat intresse för djur i allmänhet och katter i synnerhet. Denna passion har givit Susann en bra möjlighet att komma in på yrkesbanan inom veterinärvård.

Efter en tid så fick Susann möjlighet genom en FAS – 3 tjänst att arbeta på heltid hos Kattfotens katthem. När den nya tjänsten påbörjades fick Susann mer ansvar för verksamheten på katthemmet. Det innebar att hon blev arbetsledare för andra volontärer, medicinskt ansvarig och länk mellan Nyatorps Veterinärklinik och Kattfoten. Hennes noggrannhet och framåtanda gjorde att en bra kontakt uppstod mellan henne och Kerstin Spångfors på Nyatorps Veterinärklinik. Denna kontakt blev också en brygga till ett ordinarie arbete när FAS – 3 anställningen tog slut i december 2015. Som en ödets nycker hade en av veterinärklinikens anställda sagt upp sig i samma veva som Susanns FAS-3 tog slut. Veterinärkliniken kontaktade AF för att få arbetssökande till intervjuer. Susann tog chansen, lämnade in en ansökan med ett CV som hade referenser till Kattfoten. Det var en process som tog sin tid och till slut var det 10 personer som skulle intervjuas. Susann var en av dessa.

När anställningsprocessen var klar anställdes Susann hos Nyatorps Veterinärklinik. Ett arbete hon verkligen trivs med och det går inte att ta fel på hennes passion för sitt arbete och att hon trivs på sin arbetsplats råder det inget tvivel om. Där jobbar hon än idag men hon glömmer inte Kattfotens katthem. Vid sidan om sitt ordinarie jobb är Susann kvar som volontär. Susann menar också att det har alltid varit roligt och trivsamt att jobba på katthemmet precis som på veterinärkliniken. Aldrig har hon känt att det inte ska bli kul att gå till jobbet. Så talar en engagerad och passionerad person med djurens bästa för ögonen.

Senast uppdaterad: 2020-07-18