Hur kan vi ge djuren en bättre vardag?

På lördagen den 21 maj kommer Angelica Åsberg att föreläsa om Hanteringsträning för ökad djurvälfärd på kansliet i Stockholm.

En viktig faktor för att djur ska må bra och vara motiverade är att de kan göra aktiva val i sin vardag och detta är något som kan erbjudas via hanteringsträning. Hanteringsträning av olika typer av djur kommer att stå i fokus då inlärning fungerar på samma vis, oavsett om det gäller ödlor, hästar eller tigrar. Det handlar om att få djuren motiverade att vilja utföra det vi ber dem om och detta frivilliga deltagande förhöjer djurvälfärden vilket vi kommer fördjupa oss inom.

Hur kan vi motivera djuren för att ge dem en bättre vardag?

Angelica är zoolog och etolog och arbetar med djur i olika sammanhang, alltifrån vilda djur i djurpark till försöksdjur och inackordering av hästar.

Etologi är läran om djurens beteende och genom att låta djur få utlopp för sina naturliga beteenden kan vi erbjuda dem en bättre vardag. Vi underlättar också vårt umgänge med djur genom att ta hänsyn till varför djuren beter sig som de gör.

Glöm inte att anmäla er till Djurskyddet Ungdoms årsmöteshelg för att ta del av hennes föreläsning. Skicka ett mejl till ungdom@djurskyddet.se märk din anmälan med ”årsmöte”.