Adoption

Att tänka på innan adoption

En kanin kan leva runt 10 år, ibland ännu längre. Tänk igenom om du har möjlighet att ge djuret allt den behöver under hela livstiden.

Ett djur kostar pengar. Du börveta att ni har råd med foder, strö, försäkring, veterinärvård & leksaker.

Du bör ha en plan över vad du ska göra av djuret när du reser bort. Finns det någon/några som kan hjälpa till att ta hand om djuret?

Du bör läsa på om djurslaget innan så du vet vad den har för behov & vad den behöver för typ av stimulans. Se ”tips och råd”. 

Varför ska du adoptera hos oss?

Kastrering 

I priset för att adoptera en kanin från oss ingår kastrering av djuret. Detta bokas av den nya ägaren hos Växjö nya djurklinik. Efter kastreringen skickas fakturan till oss på Djurskyddet Sigfrid direkt från kliniken. Observera att kastrering ingår endast när den bokas hos Växjö nya djurklinik. Vi ska ha fått fakturan från kliniken inom 3 månader från att djuret adopterats ut.

Veterinär

Vi veterinärbesiktar alla våra djur innan de adopteras ut vilket innebär att du som ny ägare vet  att djuret är friskt alternativt vilka åkommor djuret har. Vid detta tillfälle vaccineras även djuret! 

Försäkring

Vi försäkrar alla våra djur via Agria. Försäkringen går sedan att skriva över på de nya ägarna som adopterar djuret.

Utöver detta så gör du som öppnar upp ditt hem för djuret en stor insats för de djur som är i behov av kärleksfulla hem!

För att adoptera, fyll i intresseanmälan här nedan och var så utförligt som möjligt!

    Söker du Kanin eller Gnagare?*

    *Obligatoriska fält.

    Senast uppdaterad: 5 september, 2021