Kastreringshjälpen

Kastreringshjälpen är ett projekt Djurskyddet Sigfrid genomför i samarbete med Växjö Nya Djurklinik. Djurskyddet Sigfrid erbjuder katt- och kaninägare, som av någon anledning inte har råd själva, gratis kastrering och id- märkning.

För vem?
Kastreringshjälpen är till för dig som inte har ekonomi att själv bekosta en kastrering och ID-märkning för din katt eller kanin. Du kan söka bidrag för max två djur.

Hur går det till?
Du börja med att noggrant fylla i din ansökan via formuläret nedan. Vi kommer sedan att gå igenom ansökningarna löpande och återkopplar till dig via mail så snart vi kan. Om du blivit beviljad bidrag kommer du att få ett nummer av oss som du uppger när du bokar din tid hos Växjö Nya Djurklinik. Notera att inga andra kliniker kan användas.

Information inför proceduren får du av veterinären när du bokar din tid. Du ansvarar själv för att transportera ditt djur till och från kliniken. Du betalar ingenting för ingreppet.

Vad händer sen?

Efter ingreppet får du hemgångsråd av veterinären. Var noga med att följa dessa. Eventuella komplikationer bekostas inte av Djurskyddet Sigfrid. Vi rekommenderar alltid att du har ditt djur försäkrat.

Din djur kommer att ID-märkas med ett chip som sitter under huden. Skulle din katt eller kanin komma bort är chippet kopplat till dina kontaktuppgifter. Dessa uppgifter måste registreras. För att få tal del av bidraget godkänner du att vi på Djurskyddet Sigfrid får registrera dina uppgifter i ID-registret SVERAK. Detta för att försäkra oss om att alla djur som tar del av bidraget blir registrerade. 

Observera att bokningen för besöket ska ske innan årsskiftet och att det riktar sig till personer inom Kronobergs län. Du som ägare ska kunna ta ditt djur till och från veterinären.

    Senast uppdaterad: 26 september, 2023