Omplacering katt

!! Vi har för tillfället ingen möjlighet att ta emot privata omplaceringar !!

Vi på Djurskyddet Sigfrid jobbar, förutom med att hitta hem till hemlösa katter, också med omplacering utav privatägda tamkatter. Detta gör vi för att vi tror på en vision där djuren ska få leva ett fullgott liv och att vi människor visar respekt och medkänsla för alla djur.

Det kan därför uppstå situationer där man helt enkelt kan behöva omplacera ett djur.

Tillvägagångssätt

För att vi ska kunna hjälpa dig omplacera din katt behöver du göra en överlåtelse av ägandeskap till oss på Djurskyddet Sigfrid. Ett omplaceringskontrakt ska skrivs under av dig som tidigare ägare och när detta är gjort startar vårt arbete.

Katten ska vara försäkrad, kastrerad, vaccinerad, ID-märkt samt behandlad mot eventuella åkommor innan en omplacering till nytt hem sker. 

Att omplacera din katt kostar 650kr/katt.

Om katten inte har möjlighet att stanna i sitt nuvarande hem kommer förflyttning till ske till katthemmet. Om det finns möjlighet för katten att stanna i sitt nuvarande hem tills vi hittat ett nytt är det alltid att föredra.

För att omplacera din katt, vänligen fyll i följande formulär. Tänk på att vara så utförlig som möjligt och uppge gärna information om katten som är relevant såsom: ålder, kastrerad, vaccinerad, försäkrad, ID-märkt, inne-/utekatt, eventuella sjukdomar, vana vid andra katter, hund, barn med mera. Skicka även bild och en personlig beskrivning av katten.

Efter mottagen förfrågan återkommer vi om vi kan hjälpa dig att placera om din katt.

 

    *Obligatoriska fält.

    Senast uppdaterad: 30 januari, 2023