Helgpassare

Vi söker fler volontärer som kan ställa upp som helgpassare ute på djurhemmet!

Djurskyddet Karlstad bedriver ett djurhem strax utanför Karlstad beläget mellan Karlstad och Forshaga. Där tar vi hand om hemlösa och vanvårdade katter. Vi har ingen verksamhet som involverar hundar eller smådjur. Katterna på vårt djurhem behöver bästa omhändertagande alla dagar i veckan. Under veckodagarna finns personal på plats men på helgerna behöver vi volontärer som hjälper oss sköta djurhemmet.

Som helgpassare anmäler man sig till ett eller två pass i månaden. Ett förmiddagspass är på 4 timmar, och det är förlagt på en lördag eller söndag kl. 09.30 – 13.30, och ett eftermiddagspass är på 2 timmar mellan kl. 16.00 – 18.00. Man jobbar alltid tillsammans med en annan person, så man är två helgpassare på varje pass. Nya volontärer går en introduktion på djurhemmet med en van helgpassare en lördag eller söndag eftermiddag som innehållande information och praktiska sysslor. Resterande delen av introduktionen består av minst två förmiddagspass där man som ny volontär går med en van helgpassare. 

När Norriz och Fröken Näpen kom in till oss hade de gått med öronskabb och öroninfektion under lång tid. Detta resulterade i att ena öronlappen vikt sig. I Norriz fall var det lindrigt. Medan Fröken Näpens öron krävde lång behandling och i samråd med veterinär opererades en del av ena örat bort.

Våra helgpassare gör ett fantastiskt jobb ute på djurhemmet! Vi har just nu ett trettiotal helgpassare som turas om att ta pass ute på djurhemmet. Vi har flera volontärer som jobbat hos oss i många år, och de gör ett ovärderligt arbete hos oss. I dagsläget har vi inte möjlighet att ha personal ute på djurhemmet 7 dagar i veckan, så personalen lämnar instruktioner till helgpassarna inför varje helg eller helgdag, och helgpassarna följer dessa. Arbetet handlar främst om att städa ute på djurhemmet; att göra rent kattlådorna, tvätta filtar, diska, byta vatten och fylla på med mat. Arbetet som helgpassare innefattar inte arbete med katterna (såsom socialiseringsarbete), men man arbetar självklart runt katterna hela tiden.  

Nya helgpassare får en muntlig och skriftlig introduktion i vad helgpassararbetet innefattar, och tydliga instruktioner för vad som ska göras på ett helgpass. När man kommer till djurhemmet börjar man med att läsa personalens helgrapport om katterna och arbetsuppgifterna.

Våra krav för nya helpassare är att man är över 18 år, har kattvana samt är medlem i föreningen. Om du inte är medlem ännu, klicka dig vidare här för mer information: https://www.djurskyddet.se/karlstad/bli-medlem/

Vi förutsätter att våra volontärer är noggranna vad gäller städningen på djurhemmet och att man respekterar och följer de direktiv som man får i helgrapporten inför varje helg. Om du vill anmäla dig som volontär är första steget att fylla i en intresseanmälan.

Som helgpassare jobbar man ideellt; det är alltså ett volontärsuppdrag som är oavlönat. Det är ett oerhört givande arbete, då man känner att man hjälper vanvårdade och hemlösa katter att få en trygg och fin miljö ute på djurhemmet. Om du inte har tillgång till bil så kan du ta buss 8 från stora torget i Karlstad, Gå av vid Grava Kyrka. Därifrån är det 10-15 minuters promenad till djurhemmet.

Om du vill bli volontär i föreningen är du varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan genom att fylla i formuläret nedan.

    Jag är medveten om att den information jag tar del av på djurhemmet är konfidentiell (obligatorisk)*

    I vår integritetspolicy kan du läsa om hur vi hanterar personuppgifter

    Vid frågor till våra helgpassaransvariga maila till denna adress:

    helgpassare@djurskyddetkarlstad.se

    Senast uppdaterad: 15 november, 2021