Helgpassare

Vi söker fler volontärer som kan ställa upp som helgpassare ute på djurhemmet!

Djurskyddet Karlstad bedriver ett djurhem i Grava (beläget mellan Karlstad och Forshaga) där vi tar hand om hemlösa och vanvårdade katter. Vi har ingen verksamhet som involverar hundar eller smådjur. Katterna på vårt djurhem behöver bästa omhändertagande alla dagar i veckan. Under vardagarna finns personal på plats men på helgerna behöver vi volontärer som hjälper oss sköta djurhemmet.

Som helgpassare bokar man sig på helgpass, helst minst en gång i månaden. Ett förmiddagspass är fyra timmar långt och förlagt på en lördag eller söndag kl. 09:30 – 13:30. Ett eftermiddagspass är två timmar, mellan kl. 16:00 – 18:00. Man jobbar alltid tillsammans med en annan person, så man är två helgpassare på varje pass. Nya volontärer går en introduktion på djurhemmet tillsammans med en van helgpassare. Det första tillfället är en eftermiddag kl. 15:30 – 18:00 och resterande introduktion består av minst två förmiddagspass. Som färdig helgpassare behöver man boka sig på minst tre pass inom ett halvår efter avslutad introduktion, det första passet inom en månad efter avslutad introduktion.

När Norriz och Fröken Näpen kom in till oss hade de gått med öronskabb och öroninfektion under lång tid. Detta resulterade i att ena öronlappen vikt sig. I Norriz fall var det lindrigt. Medan Fröken Näpens öron krävde lång behandling och i samråd med veterinär opererades en del av ena örat bort.

Våra helgpassare gör ett fantastiskt jobb ute på djurhemmet! Vi har just nu drygt tjugo helgpassare som turas om att ta pass ute på djurhemmet. Vi har flera volontärer som jobbat hos oss i många år, och de gör ett ovärderligt arbete hos oss. I dagsläget har vi inte möjlighet att ha personal ute på djurhemmet sju dagar i veckan, så personalen lämnar instruktioner till helgpassarna inför varje helg eller helgdag och helgpassarna följer dessa. Arbetet handlar främst om att städa ute på djurhemmet; att mata katterna, göra rent kattlådorna, städa boxar, tvätta filtar och diska matskålarna. Arbetet som helgpassare innefattar inte arbete med katterna (såsom socialiseringsarbete), men man arbetar självklart runt katterna hela tiden.  

Nya helgpassare får en muntlig och skriftlig introduktion i vad helgpassararbetet innefattar och tydliga instruktioner för vad som ska göras på ett helgpass. När man kommer till djurhemmet börjar man alltid med att läsa personalens helgrapport om katterna och helgens arbetsuppgifter.

Våra krav för nya helpassare är att man är över 18 år, har kattvana samt är medlem i föreningen. Om du inte är medlem ännu, klicka dig vidare här för mer information: https://www.djurskyddet.se/karlstad/bli-medlem/

Vi förutsätter att våra volontärer är noggranna vad gäller städningen på djurhemmet och att man respekterar och följer de direktiv som man får i helgrapporten inför varje helg. Om du vill anmäla dig som volontär är första steget att fylla i en intresseanmälan.

Som helgpassare jobbar man ideellt, det är alltså ett volontärsuppdrag som är oavlönat. Det är ett oerhört givande arbete, då man känner att man hjälper vanvårdade och hemlösa katter att få en trygg och fin miljö ute på djurhemmet. Om du inte har tillgång till bil så kan du ta buss 8 från Stora Torget i Karlstad och gå av vid Grava Kyrka. Därifrån är det ca 15 minuters promenad till djurhemmet.

Om du vill bli volontär i föreningen är du varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan genom att fylla i formuläret nedan!

    Jag är medveten om att den information jag tar del av på djurhemmet är konfidentiell (obligatorisk)*

    I vår integritetspolicy kan du läsa om hur vi hanterar personuppgifter

    Vid frågor till helgpassaransvarig maila till denna adress:

    helgpassare@djurskyddetkarlstad.se

    Senast uppdaterad: 29 januari, 2023