Bli medlem

Det finns många anledningar till varför våra medlemmar väljer att stötta vår förening. Framför allt hjälper vi till att ta hand om hemlösa eller vanvårdade katter i Karlstad med omnejd, vi hjälper mer än 100 katter varje år. Genom att bli medlem visar du att det vi gör är viktigt. Därför vill vi att så många som möjligt i Karlstad med omnejd ska bli medlemmar – oavsett om du är aktiv medlem eller endast är med för att ekonomiskt stötta vårt arbete.

Medlemskap i Djurskyddet Karlstad kostar 300 kr per år (225 kr för dig över 65 år). Medlemskapet är inte baserat på kalenderår, utan om du blir medlem i dag får du en förfrågan om att förlänga ditt medlemskap om 12 månader.

Som medlem i Djurskyddet Karlstad är du automatiskt medlem i riksförbundet Djurskyddet Sverige och får Tidningen Djurskyddet fyra gånger per år. Du får också ta del av ett antal medlemsförmåner, såsom rabatt hos olika nätbutiker.

Tack för att du stödjer vårt arbete för djuren!

Så hjälper ditt medlemskap

En del katter kommer till oss via länsstyrelsen och polisen, men många av våra djurhemskatter kommer från andra omständigheter där de av någon anledning är avlivningshotade. Som medlem hjälper du oss hjälpa fler – det kostar väldigt mycket att bekosta veterinärvård, mediciner och mat till de katter vi tar in, och medlemsavgiften hjälper oss täcka de kostnaderna till viss del. 

En del av våra medlemmar vill vara med i föreningen för att kunna hjälpa till rent praktiskt med vårt lokala djurskyddsarbete. Vi har många medlemmar som jobbar ideellt för föreningen för att hjälpa djur i nöd; som jourhem, helgpassare, fadder, utbildare, marknadsförare, eller som någon som kan hjälpa till med skjuts till veterinär när vi behöver hjälp med det. För att få representera föreningen och ha hand om katter som är skrivna på oss så måste man vara medlem i föreningen, eftersom man då är ”vårt ansikte utåt” och kanske har hand om det mest dyrbara vi har – våra katter. 

Som medlem behöver man dock inte arbeta aktivt för att hjälpa till. Själva medlemskapet innebär att vi har mer resurser att ta hand om vanvårdade/hemlösa djur. En viktig anledning till att bli medlem i Djurskyddet Karlstad är att föreningen ekonomiskt ska ha medel för att kunna bedriva verksamheten. Vi kan inte bedriva vårt djurhem utan personal, lika lite som att vi kan ta emot katter utan tillgång till veterinärvård. Det kostar mycket pengar att bedriva djurskyddsverksamhet, och i en ideell förening är man beroende av gåvor och bidrag för att kunna fortsätta arbeta med de resurser som krävs. Därför är ditt medlemskap viktigt för oss. 

Som medlem är du med och skapar solskenshistorier för de djur vi tar hand om – tillsammans kan vi göra skillnad. 

Ett stort tack för att du stödjer vår verksamhet som medlem!

Senast uppdaterad: 17 januari, 2023

Du får Tidningen Djurskyddet

Tidningen Djurskyddet med en bild på en katt på framsidan