Bli medlem

Våra medlemsavgifter är :

1) Medlem: 275kr/år

2) Medlem senior (ålderspensionär): 200kr/år

För att bli medlem hos oss, använd länken nedan för att registrera dig och få inbetalningskort skickat till dig via post eller email (välj KARLSTAD i listan): http://www.djurskyddet.se/stod-oss/bli-medlem/

Om du redan är registrerad medlem ser vi helst att du använder inbetalningskortet som skickats hem till dig (medföljer kallelsen till årsmötet i början på februari), för då finns ett OCR-nummer att använda på inbetalningskortet.

Om du redan betalat medlemsavgiften till Djurskyddet Karlstads vanliga PlusGiro 70718-2 så ordnar vi ändringen automatiskt, så oroa dig inte för det. Det är fortfarande Margaretha Ödjar som är medlemsansvarig, och om det är något du undrar gällande medlemsavgiften är du välkommen att kontakta henne på: Email: medlemskap@djurskyddetkarlstad.se eller telefon: 070 – 2605120

2016 övergick vi till en central medlemshantering via Djurskyddet Sverige. Detta är en administrativ förändring som underlättar arbetet för oss som lokalförening. Vi kan till exempel göra utskick till alla medlemmar med hjälp av kansliet i Stockholm, till samma kostnad som vi skulle ha haft lokalt men utan arbetsbelastningen (lokalt) som utskicket innebär. Förändringen till en central medlemshantering påverkar således inte Djurskyddet Karlstads intäkter/utgifter eller ditt medlemskap hos oss. Om du vill ge en extra gåva när du betalar medlemsavgiften går det bra att betala mer än medlemsavgiften. Systemet noterar då överskottet automatiskt och pengarna sänds till Djurskyddet Karlstad. 

Medlemsavgiften betalas in en gång om året. Vi skickar ut påminnelse om inbetalning i januari/februari varje år, med förtryckta inbetalningskort som vi gärna vill att du använder. Om du betalar in din medlemsavgift sent under året gäller detta: efter 1:a november blir du medlem för det gällande kalenderåret samt hela nästa kalenderår.

Det finns många anledningar till varför våra medlemmar väljer att ge stöd till vår förening här i Karlstad. För det första så hjälper vi till att ta hand om hemlösa eller vanvårdade katter i Karlstad med omnejd. Det är det vi främst jobbar med, och vi hjälper över 200 katter varje år.

En del katter kommer till oss via Länsstyrelsen & Polisen, men många av våra djurhemskatter kommer från andra omständigheter där de av någon anledning är avlivningshotade. Som medlem hjälper du oss hjälpa fler – det kostar väldigt mycket att bekosta veterinärvård, mediciner och mat till de katter vi tar in, och medlemsavgiften hjälper oss täcka de kostnaderna till viss del. 

Genom att bli medlem stöttar man vårt djurskyddsarbete och visar att det vi gör är viktigt. Därför vill vi att så många som möjligt i Karlstad med omnejd ska bli medlemmar i Djurskyddet Karlstad – oavsett om man är aktiv medlem eller endast är medlem för att ekonomiskt stötta vårt djurskyddsarbete och få information om vad som händer via email och nyhetsbrev. 

En del av våra medlemmar vill vara med i föreningen för att kunna hjälpa till rent praktiskt med vårt lokala djurskyddsarbete. Vi har många medlemmar som jobbar ideellt för föreningen för att hjälpa djur i nöd; som jourhem, helgpassare, fadder, utbildare, marknadsförare, eller som någon som kan hjälpa till med skjuts till veterinär när vi behöver hjälp med det. För att få representera föreningen och ha hand om katter som är skrivna på oss så måste man vara medlem i föreningen, eftersom man då är ”vårt ansikte utåt” och kanske har hand om det mest dyrbara vi har – våra katter. 

Som medlem behöver man dock inte arbeta aktivt för att hjälpa till. Själva medlemskapet innebär att vi har mer resurser att ta hand om vanvårdade/hemlösa djur. En viktig anledning till att bli medlem i Djurskyddet Karlstad är att föreningen ekonomiskt ska ha medel för att kunna bedriva verksamheten. Vi kan inte bedriva vårt djurhem utan personal, lika lite som att vi kan ta emot katter utan tillgång till veterinärvård. Det kostar mycket pengar att bedriva djurskyddsverksamhet, och i en ideell förening är man beroende av gåvor och bidrag för att kunna fortsätta arbeta med de resurser som krävs. Därför är ditt medlemskap viktigt för oss. 

Som medlem är du med och skapar solskenshistorier för de djur vi tar hand om – tillsammans kan vi göra skillnad. 

Ett stort tack för att du stödjer vår verksamhet som medlem!

Senast uppdaterad: 16 april, 2020