Lediga tjänster & praktik

Vi får många förfrågningar om praktik, jobb eller arbetsträning på vårt djurhem. Tyvärr har vi inte möjlighet att säga ja till alla de som frågar om de får praktisera eller arbetsträna hos oss, men vi tar in ett visst antal praktikanter varje år.

Vi har oftast inte möjlighet att ta emot praktikanter som arbetstränar endast en eller två dagar i veckan, då det inte riktigt passar in i vår verksamhet med alla de rutiner vi har. Vi är en liten arbetsplats med få anställda, och för att vi bäst ska kunna ta hand om våra praktikanter samt att praktikanterna ska få ut så mycket som möjligt av sin tid hos oss så behöver vi kunna planera för en mer sammanhängande praktikperiod.

Om du söker praktik/arbetsträning för en period som överstiger 2 veckor är du välkommen att höra av dig med en förfrågan. Styrelsen för Djurskyddet Karlstad tar beslut om samtliga praktikplatser. Vad gäller erbjudande av praktikplats riktar vi oss främst till personer som ämnar arbeta med djurskyddsfrågor eller på en veterinärklinik i framtiden. Du ska gå på gymnasiet för att få skolpraktik hos oss – yngre elever har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot.  

För förfrågningar gällande praktik eller arbetsträning, skriv ett personligt brev till:

styrelsen@djurskyddetkarlstad.se

I ditt personliga brev till oss vill vi att du anger:
– hur många (sammanhängande) veckor du söker praktik/arbetsträning för
– från vilket datum du söker praktik/arbetsträning för, och vilket slutdatum som gäller
– en beskrivning på varför du vill praktisera/arbetsträna just på Djurskyddet Karlstad
– vilka arbetsuppgifter du förväntar dig arbeta med
– vad det är du känner att du kan bidra med på djurhemmet eller i vår verksamhet

Ange även om du är medlem i Djurskyddet Karlstad (medlemmar har företräde om flera personer söker praktik/arbetsträning under samma period).

Välkommen med din ansökan!

Senast uppdaterad: 3 oktober, 2022