Vill du adoptera katt från oss?

Ett första steg inför en eventuell adoption är alltid att fylla i en intresseanmälan och skicka in till oss. Du finner den längre ner på den här sidan.

Om du skulle vilja adoptera en eller flera katter från oss är det viktigt att du läser igenom vår policy för adoption samt våra köpevillkor. Självklart ska du ha tänkt igenom beslutet noga och du ska känna att du kan erbjuda katten/katterna ett för-alltid-hem.

Det kostar 2000:- att adoptera en vuxen katt från oss. Katten är då avmaskad, vaccinerad, kastrerad och ID-märkt. Vid adoption av två eller fler vuxna katter är avgiften reducerad; 3700:- för två katter och 5500:- för tre katter.

Det kostar 1600:- att adoptera en kattunge från oss. Kattungen är då avmaskad och vaccinerad. OBS! Man förbinder sig att kastrera och ID-märka kattungen när den är könsmogen. Vid adoption av två kattungar är avgiften 3000:-. Vänligen observera att det är vår policy att inte adoptera ut en ensam kattunge till ett för-alltid-hem, utan då ska det finnas katt i hemmet redan (om man inte adopterar två kattungar eller en kattunge och en vuxenkatt). Prata gärna med oss om olika alternativ.

Nedan kan du läsa mer om vår policy vid adoption. Längre ner på sidan finner du ett kontaktformulär som du kan använda för att skicka en intresseanmälan till vår djurhemspersonal. Vi återkommer till dig så snart som möjligt via email eller telefon, för att ha en dialog med dig om dina förutsättningar för att adoptera samt vilken katt/vilka katter som eventuellt skulle passa hemma hos dig. 

Tack för att du överväger att adoptera katt från oss!

Att tänka på inför adoption
Att skaffa husdjur ska alltid vara ett genomtänkt beslut. Detta dokument hjälper dig fundera kring ansvaret det innebär att erbjuda en eller flera katter ett för-alltid-hem. Vi kräver inte att du fyller i och lämnar in det här dokumentet till oss, men vi ställer många av dessa frågor muntligt i adoptionsprocessen.
Att-tänka-på-inför-adoption.pdf
Att tinga en katt
Här kan du läsa om vad som gäller om man vill tinga en katt för adoption hos oss.
Att-tinga-en-katt.pdf
Adoption katt
Här kan du läsa om de krav vi ställer på den som adopterar katt från oss.
Adoption-katt.pdf

Fyll i intresseanmälan nedan med så mycket information som möjligt. Den skickas sedan automatiskt till personalen på vårt djurhem när du klickat på ”SKICKA”.
OBS! Efter att ni skickat in en intresseanmälan är det viktigt att ni kontrollerar att ni fått ett bekräftelsemail på att er anmälan registrerats. Om ni inte fått något bekräftelsemail har något gått fel. Gå då in igen och fyll i en ny intresseanmälan och kontrollera då noggrant att alla obligatoriska fält är ifyllda, skicka igen och slutligen kontrollera att ni fått ett bekräftelsemail.

  OBLIGATORISKA FRÅGOR

  PERSONUPPGIFTER

  Kan du eller någon annan i hushållet stadigvarande person sköta de praktiska saker som är nödvändigt, såsom att hålla rent i kattlåda, ge mat/vatten samt bedöma om katten/katterna är i behov av veterinärvård?

  BOSTAD

  Typ av boende:

  Har bostaden balkong eller veranda?

  Hur ser uteplatsen ut?

  Sker rökning inomhus?

  Finns i dagsläget planer på att flytta?

  FAMILJ

  Finns allergi mot katt inom familjen?

  Har det utförts allergitest?

  ANDRA DJUR I HEMMET

  Finns det katt/katter i hemmet idag?

  Finns det hund/hundar i hemmet idag?

  Om det finns katt eller hund i hemmet idag, har den/de tidigare bott med en kattkompis?

  INTRESSE AV ATT ADOPTERA

  Önskar du adoptera innekatt eller inne- och utekatt?

  Önskar adoptera katt/katter:

  Har du kattvakt om du reser bort/är hemifrån eller behöver katten klara av att bo på kattpensionat?

  Klicka för att läsa vår integritetspolicy

  Vi kontaktar alla som skickat in intresseanmälan så snart vi har möjlighet, via mail eller telefon. Under hektiska perioder då personalen t ex är ute på fältarbete för att ta in hemlösa katter, eller dagar då vi har veterinärbesök eller fullbokat med besök så kan det vara svårt för oss att hinna med. Vi är tacksamma för att du har förståelse för att vårt svar till dig kan dröja, men vi hör av oss så snart vi kan. Tack på förhand för din intresseanmälan!

  Senast uppdaterad: 3 januari, 2024